Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke poziva lokalno stanovništvo iznad 50 godina, posebno osobe koje imaju nasljedne rizike ili pojedina oboljenja usko povezana s pojavom karcinoma debelog crijeva da preuzmu besplatne testove na otkrivanje nevidljive krvi u stolici. Testovi se mogu preuzeti svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u prizemlju Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, na adresi Stjepana Radića bb (zgrada Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke).

Samo testiranje je jednostavno i izvodi se doma. Upute za testiranje ćete dobiti u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke.

Karcinom debelog crijeva jedan je od vodećih uzročnika smrti kod oba spola.                  

Otkrivanjem karcinoma debelog crijeva u ranoj fazi bolesti mogu se spasiti mnogi životi. Otkrivanjem bolesti u početnom stadiju, izgledi za izlječenje su veliki.

Štoviše, otkrivanjem sitnih izraslina (polipa) iz crijeva može se spriječiti nastanak bolesti.

Testiranjem na nevidljivu krv u stolici jednostavna je metoda kojom se može otkriti vrlo male, okom nezamjetljive količine krvi, a što je često prvi znak karcinoma, polipa ili drugih bolesti debelog crijeva.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 039 661 702.

zjz zhh-e

error: Content is protected !!