U cilju profesionalnog usmjeravanja učenika završnih razreda 27. travnja 2023. godine u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića u Ljubuškom organizirano je predstavljanje Agronomskog i prehrambeno- tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Život na APTF-u, programe, kao i razne druge aktivnosti učenicima škole približili su doc.dr.sc. Marija Banožić, predsjednik Studentskog zbora APTF-a Ivan Mucić, v.d. zamjenica predsjednika SZ APTF-a Anamarija Jelčić i glavne urednice časopisa Trut(h) Jelena Mihaljević i Andrijana Marold.

Kroz zanimljive prezentacije učenicima su objašnjeni preduvjeti za upis studija, opisane su aktivnosti tijekom studija, aktivnosti Studentskog zbora APTF-a i navedeni su poslovi koji se mogu raditi nakon završenog studija Agronomije i Prehrambene tehnologije. Na  prezentacijama su prikazane poljoprivredne površine, pokušališta, laboratorije i ostale lokacije koje fakultet koristi za izvođenje praktičnog dijela nastave. Također su istaknute brojne prednosti upisa APTF-a kao što su male grupe studenata, dobra komunikacija s profesorima, te brojne mogućnosti putovanja u okviru programa Erasmus+ i sličnih programa. Nakon održane prezentacije predstavnici fakulteta su odgovarali na pitanja učenika i iznijeli svoja iskustva i osobne dojmove.

„Glavni cilj ovog događaja bio je predstaviti studijske programe, dostignuća u pojedinim područjima, opremljenost fakulteta i nastavne planove. Učenici su mogli dobiti informacije o preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o drugim bitnim stvarima vezanim uz studentski život. Zahvaljujemo se Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški, ravnateljici Mili Primorac i profesoru Miji Musi na gostoprimstvu i izvrsnoj prilici predstavljanja fakulteta“ , naveo je Ivan Mucić, predsjednik Studentskog zbora APTF-a.

error: Content is protected !!