Objavljena je nova pjesma kao svojevrsna najava jubilarnog petog Antunovskog hoda mladih. Pjesma nosi naziv “Sveti Antune”, a djelo je mladog kantautora Mislava Ramljaka.

Jubilarni peti Antunovski hod mladih održat će se 10. lipnja 2023. godine u organizaciji Centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca pod vodstvom fra Stjepan Brčine OFMConv. u suradnji sa župama Svetog Antuna Padovanskog na Svetome Duhu i Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijske zajednice Sveti Duh s kojom redovito organizira Duhovno duhovite večeri za mlade četvrtkom.

U duhu evangelizacije i sa željom za okupljanjem što većeg broja mladih vjernika, kao i posljednjih dviju godina objavljena je nova pjesma kao svojevrsna najava Hoda pod nazivom “Sveti Antune” mladog kantautora Mislava Ramljaka. Podsjećamo kako su pretprošle godine članovi Evangelizacijske zajednice Sveti Duh zajedno s fra Ivanom M. Lotarom, OFMConv. napisali i uglazbili himnu Antunovskog hoda mladih „Da Njegovi budemo“, dok su prošle godine objavili obradu tradicionalne pjesme u čast sv. Antuna „O Sveče Veliki“ autora p. Domenica Stelle.

Ovogodišnja pjesma povezuje još jedno svetište sv. Antuna. Naime, nastala je kao plod ‘slučajnog’ (a znamo da ništa nije slučajno) susreta fra Stjepana Brčine i kantautora Mislava Ramljaka tijekom duhovne obnove na Humcu na kojoj je Mislav animirao klanjanje. Nakon upoznavanja i razgovora rodila se ideja kako bi se pjesmom ostvarila lijepa suradnja kojom bi se povezalo i svetište na Humcu.

Glazbu i tekst novoobjavljene pjesme potpisuje Mislav Ramljak, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Matej Brkić. U pjesmi su sudjelovali prateći vokali Ana Raspudić, Petra Šušak, Mislav Ramljak i Matej Brkić, zatim Matej Brkić na bubnjevima i basu te Josip Bošnjak za Klavijaturama i Hammondom. Za video za pjesmu zaslužni su Đino Spajić, Gabrijel Fabić, Tomislav Bagarić i Tomislav Dunđer.

Pjesmu poslušajte ovdje:

“U iščekivanju toga radosnog dana pozivamo vas da poslušate ovu pjesmu i uživate u njoj te da se pridružite Antunovskom hodu mladih 10. lipnja. Informacije o Hodu možete pronaći na plakatu, a do tada slobodni ste pridružiti se molitvenoj pripremi svakog četvrtka na Duhovno duhovitim večerima na Svetom Duhu”, poručuju organizatori petog Antunovskog hoda mladih.

Izvor:  Hrvatska katolička mreža

error: Content is protected !!