Dan civilnih žrtava Domovinskog rata Grada Ljubuškog obilježen je u utorak i srijedu, 2. i 3. svibnja.

U utorak je u Kulturnom centru u Ljubuškom održano predavanje na temu civilnih žrtava Domovinskog rata. Gosti predavači su prof. dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i prof. povijesti Leo Mandić, ravnatelj Gimnazije Ljubuški.

U srijedu u 9 sati u crkvi svete Kate služena je sveta Misa za sve civilne žrtve Domovinskog rata. Svetu Misu zadušnicu za civilne žrtve rata i sve ratne žrtve slavio je fra Dario Dodig, župnik i gvardijan samostana svetoga Ante na Humcu.

Poslije svete Mise kod spomen-obilježja civilnim žrtvama Domovinskog rata vijenac su položili gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik gradskog vijeća Tihomir Kvesić, a svijeće su zapalili članovi obitelji poginulih, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici gradske i županijske vlasti. Na svetu Misu u polaganje stigle su i mlade rukometašice Škole rukometa Izviđača sa svojim trenerima. One su, da se podsjetimo, sudjelovale na Prvom memorijalnom turniru „Ivana i Filip Kraljević“ u Ljubuškom prije petnaestak dana.

Mile kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!