U Kulturnom centru u Ljubuškom u utorak, 2.svibnja, održano predavanje na temu civilnih žrtava Domovinskog rata. Gosti predavači su prof. dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i prof. povijesti Leo Mandić, ravnatelj Gimnazije Ljubuški. Bio je to početak dvodnevnog obilježavanja Dana civilnih žrtava grada Ljubuškog.

Profesor Mandić govorio je o civilnim žrtvama rata na području Ljubuškog i hrvatskim civilnim žrtvama na području Bosne i Hercegovine iznoseći argumentirano broj žrtava koji je na određeni način skrivan od javnosti koja je slabo upoznatima o tim tragičnim događajima u Domovinskom ratu.

Profesor Ante Nazor je dokumentiranim primjera govorio o odnosu hrvatske politike prema Bosni i Hercegovini ukazujući na činjenicu da se puno toga skrivalo od javnosti, ne samo u europskim zemljama, već na žalost i u hrvatskim medijima. Također, govorio je o civilnim žrtvama rata s posebnim osvrtom na ona najbolnija sjećanja – stradanja nevine djece.

U glazbenom djelu nastupili su: Stjepan Lach i Luka Bubalo

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!