Ostala su još 2 dana za prijave natjecatelja na Ljubuški outdoor festival 2023. Biciklizam, trčanje i paragliding discipline su na koje se možete prijaviti i sudjelovati na jednom od najvećih regionalnih outdoor festivala. Prijave traju do 10.5. 2023. a više informacija pronađite na službenoj web stranici www.ljof.ba

 Natjecatelji koji se prijave putem web stranice na jedno od natjecanja u programu festivala i uplate kotizaciju od 30 KM u svom startnom paketu će dobiti službenu majicu festivala, nagrade sponzora, besplatan posjet vodopadu Kravici i muzeju na Humcu, besplatan obrok na festivalu i finišersku medalju na kraju svoje utrke.

Prisjetimo se programa  3. LJOF-a. U četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati u dvorani Kulturnog centra Ljubuški bit će otvaranje festivala i outdoor tribina s vrlo zanimljivim gostima koji se bave aktivnim turizmom u regiji.

”Memorijalna utrka kajacima profesor Žarko Bilić” na rijeci Trebižat uz prekrasni nasip ”Bajer” počinje u petak u 12 sati, a nakon utrke slijedi humanitarni spust kajacima od Čeveljuše do vodopada Kravica gdje se prikupljaju sredstva za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama ”DUGA”.

Outdoor sajam počinje u petak kod vodopada Kravica sa zanimljivim radionicama iz svijeta sportskog penjanja, vodenih sportova, paraglidinga, speleologije, biciklizma itd. i traje tri dana festivala.

Dječje utrke do 1 km u biciklizmu i trčanju počinju u petak u 17 sati kod vodopada Kravica, sudjelovanje je besplatno a djeca će dobiti poklon paket sponzora kao i medalju za sudjelovanje.

 Također, u petak u večernjim terminima, na platou iznad Kravice nastupaju bendovi glazbene škole Ljubuški te dobro poznati bend Psihomodo Pop iz Zagreba.

Nadalje, u subotu od 9 sati počinje paragliding natjecanje u preciznom slijetanju ”Kosača” te u popodnevnim satima dvije trkačke discipline: polumaraton ”Dva slapa” i ljubuška desetka ”Scunasticus”.

Nakon trkačkih disciplina svi posjetitelji festivala moći će uživati u nastupa Željka Bebeka i njegovog benda, također na platou iznad Kravice.

U nedjelju svi koji se prijave imati će priliku u jutarnjim satima krenuti s planinarskim vodičima prema najvećem vrhu u Ljubuškom – Vrlosinj 956 metara nadmorske visine.

Nedjelja je također rezervirana za biciklističke utrke ”STIPE” i  ”MARA”, a koje polaze s vodopada Koćuša malo prije podneva.

Svi posjetitelji festival, čiji je glavni partner Džajić Commerce, moći će uživati u zanimljivim sadržajima koje nudi outdoor sajam, u zanimljivim natjecanjima i glazbenim poslasticama.

Organizatori trećeg izdanja LJOF-a su JP ”Parkovi Ljubuški” d.o.o., Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškoga, Biciklistički klub ”Ljubuški”, Paragliding klub ”Ljubuški”, Hrvatski atletski klub ”Ljubuški”, GSS Ljubuški, Foto klub ”Fokus” i Udruga ”Trebižat” Ljubuški.

izvor: www.ljof.ba

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!