„Nema sela kao što je Privlaka

Puna lipi cura i momaka

Tu Šokica kolo vodi

Nogom kreće ko da šeće

Prva lako i tijano

Mlado srce razigrano“

Ovim stihovima koji su proizišli iz pera Josipa Lovretića, učitelja, svećenika, pripovjedača i etnologa „Kulturni centar Klasje“ započeo je svoj nastup prigodom obilježavanja Dana općine Privlaka. U svom prvom izlasku na binu predstavili su se muškom pjevačkom skupinom, te spletom plesova iz Privlake.

HKUD „Studenčica“ je nakon što je predstavljena nastupila s hercegovačkom koreografijom, te s muškom pjevačkom skupinom „Bećari“.

Muška pjevačka skupina „Baće iz Bošnjaka“ djeluje već 50 godina njegujući starinske napjeve iz svoga mjesta i ostale melodije šokačke i hrvatske glazbene baštine, a za ovu su prigodu otpjevali dvije pjesme.

KUD „Tomislav“ Sibinj jedno je od najstarijih društava u Brodsko-posavskoj županiji, a u Privlaci su nastupili ženska pjevačka skupina „Sokolice“ i tamburaški sastav.

Nakon još jednog nastupa domaćina „KC Klasje“ na pozornicu su izišli članovi HKUD-a Studenčica i muška pjevačka skupina Kulturnog centra Klasje koji su po želji organizatora skupa otpjevali pjesmu „Kamen, krš i maslina“ burno pozdravljeni od svih nazočnih.

Predstavnici svih društava dobili su prigodne poklone i zahvalnice, a večera i druženje nastavljeni su prostorijama škole „Stjepan Antolović“ u Privlaci, a program na bini nastavio se koncertom Indire Forze (ex Colonia).

Drgog dana Studenčani su obišli Vukovar o čemu uposebnom članku

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!