Rukometaši ljubuškog Izviđača su zaključili svoju natjecateljsku sezonu u nedjelju porazom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine od Vogošće sa 31:26.

Ukupno je iza njih ipak dosta uspješna natjecateljska godina koju će posebno pamtiti po devetoj tituli prvaka BiH, ali i vrlo dobrom nastupu u Europi.

Vikend iza nas su pobijedili Hercegovinu u polufinalu Kupa (37:30), potom pali od domaćina turnira, Vogošće.

– Hercegovinu smo ozbiljno shvatili za razliku od prvenstvenog susreta i to smo rutinski dobili. Probali smo izrotirati i ne potrošiti previše igrače. Protiv Vogošće smo u finalu odigrali odlično prvo poluvrijeme (bilo je 16:14). Uz nekoliko zicera koje smo promašili možda je trebala biti i veća razlika. A u drugom poluvremenu nismo imali nikakve šanse. Ne možeš igrati pet protiv šest cijelo poluvrijeme, rekao je trener Izviđača Toni Čolina i dodao:

 Nismo baš navikli da tako igramo, nismo toliko zreli, koncentrirani i kvalitetni da možemo igrati na ta način. Usporili su nam maksimalno ritam s isključenjima s jedne strane, a s druge strane zabili smo tri gola u 20 minuta, što se nikad nije dogodilo u povijesti Izviđača. Tako da koliko god se trudiš nešto napraviti, ako si onemogućen, onda ne ide. Nismo mi ekipa koja je 30 razlike bolja od Vogošće da možemo suvereno to privesti kraju, nego smo ekipa koja je bolja 5 – 6 razlike.

Opet se pokazalo da je rukomet takav sport u kojem domaći teren još uvijek jako puno znači, a najveći broj titula Kupa BiH je pripao domaćinima turnira. Izviđaču je tako propala prilika da ponove uspjeh iz 2001./2002. natjecateljske godine kad je klub jedini put u povijesti osvojio duplu krunu.

U Ljubuškom međutim ukupno nikako ne mogu biti nezadovoljni svojom sezonom.

– Uz sve nedaće koje smo imali ja sam zadovoljan sezonom. Žao mi je što su se dogodile sve te ozljede i što kroz sezonu nismo imali kompletnu ekipu, tako da je za prvi tim kroz ovu godinu nastupilo 28 igrača. Mislim da je u povijesti kluba najširi roster igrača nastupio za Izviđač. Ipak momci su djelovali odlično kroz čitavu sezonu i to je razlog zašto smo osvojili naslov prvaka i došli do finala Kupa, kazao je Čolina.

Ljubušacima slijedi odmor.

– Sad nam je glavni odmor, ali je sigurno to da ćemo igrati Europu i probati dovesti neke igrače. Ipak o svemu će se više znati u sljedećih 15 – 20 dana, zaključio je Toni Čolina.

Respektabilan nastup u Europi

Osim osvojenog prvenstva Ljubušaci su napravili i iskorak u Europi.

– Drago nam je da smo u Europi prošli Linz koji sad igra finale austrijskog prvenstva i da smo ispali od Povazska Bystrica koja je nakon 15-tak godina opet osvojila prvenstvo Slovačke. Mi smo ispali od njih na jedno slabo poluvrijeme. To je veliko iskustvo za naše igrače. Sigurno da sam zadovoljan kompletnom sezonom, istaknuo je Čolina.

U posljednjih 8 godina Izviđač je 7 puta ostvario plasman na Final Four Kupa, a 6 puta je stigao u finala ovoga natjecanja. Osvojili su ga samo jednom, prošle sezone, kad su bili domaćini završnice.

POLUFINALE

Vogošća – Sloboda 30:24

Izviđač – Hercegovina 37:30

FINALE

Vogošća – Izviđač 31:26

RK Izviđač

error: Content is protected !!