U subotu, 10.lipnja, u Studencima će se u večernjim satima održati tradicionalna večer folklora „Studenčica pjesmu nosi“. Još od osnutka HKUD-a Studenčica 2001.godine uvijek se u subotu uoči blagdana Presvetog Srca Isusova organizirala popularna „Smotra“, s izuzetkom 2020 i 2021.godine kad je „vladala“ korona. Ove godine bit će to dvadeset i prva „smotra“ koja će se održati na crkvenoj livadi pokraj rijeke Studenčice poslije svete Mise devetnice koja je u 18 sati, a nastupit će slijedeći izvođači:
Domaćin, HKUD Studenčica imat će pet koreografija: mali i veliki folklor s gangom i bećarcem, studenački Bećari, ženska pjevačka skupina Izvor i Tamburaši.


Hrvatsko kulturno društvo Napredak – podružnica Vitez izvest će izvorne narodne plesove Hrvata Lašvanske doline, HKUD Sv. Ante Cim – Mostar“ predstavit će se plesovima Posavine „Kreni kolo“, Folklorna kulturna udruga „Primorska lijara“ Dubrovačko primorje izvest će popularnog „Linđu“, a KUD „Vinac“ Stankovci iz zadarske županije predstavit će svadbene običaje stankovačkog kraja.
Nakon završetka službenog programa na livadi je domjenak uz pjesmu, plesove, iće i piće.

Više pogledajte u video zapisu:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!