U talijanskom naselju „Horizonti mira“ u Zvirovićima danas je odigran osamnaesti po redu malonogometni turnir „Zvirovići 2023“. Na ovom turniru nastupaju učenici područnih škola iz Zvirovića, Studenaca, Trebižata, a ove godine još iz Čapljine i Struge/Gorica.

Zbog malog broja učenika do petog razreda Studenci i Zvirovići „sastavili“ su zajedničku ekipu, a turnir su otvorili prošlogodišnji pobjednik, ekipa Trebižata i Čapljine (4B razred). Slavili su mladi Trbižaćani 4:2. U drugom susretu igrali su Zvirovići/Studenci i Struge/Gorica, bilo je 0:4.

Utakmica za 3.mjesto Čapljina – Zvirovići/Studenci završila je 2:2, a nakon penala bolja je bila Čapljina rezultatom 5:4.

U finalu su Trebižaćani pokazali snagu već u prvom poluvremenu kad su vodili 6:1, a na kraju je bilo 7:1. Sve utakmice sudio je sudac Petar Bilić iz Čapljine, a za pohvaliti je uz organizaciju i ponašanje svih ekipa, te „brazilsko navijanje navijača Čapljine i Trebižata.

Pokal za faire-play pripao je ekipi Čapljina i Andreju Šimoviću iz ekipe Zvirovići/Studenci.

Za najboljeg vratara izabrana je Lana Pavlović (Zvirivići/Studenci), najbolji strijelac bio je Vlado Grgić (Trebižat), a najbolji igrač Luka Mlinarević (Trebižat).

Ovom prigodom zahvalnice su uručene zaslužnima u organizaciji turnira, a gradonačelnik Čapljine dr Smiljan Vidić uručio je pobjednički pehar kapetanu ekipe Trebižata.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!