Ljubuški se polako, ali sigurno posljednjih godina upisuje na mapu najpoželjnijih turističkih destinacija u BiH. Broj turista koji posjećuju naš ljupki grad zbog njegovih prirodnih ljepota, bogate turističke ponude i povijesno kulturne baštine iz godine u godinu je sve veći. Međutim, Ljubuški bi u budućnosti mogao postati poznat i kao atraktivna destinacija za organiziranje vjenčanja.

Upravo u Ljubuškom odnosno u svetištu sv. Ante na Humcu u nedjelju će sudbonosno DA izreći jedan talijanski par, Valentina i Luigi iz Pesara u Italiji.

Valentina i Luigi su u civilnom braku već sedam godina, imaju dječaka od tri godine, namjeravaju za stalno doći živjeti u Međugorje, a crkveno će se vjenčati sutra u crkvi sv. Ante na Humcu.

Za vjenčanje na Humcu su se odlučili jer su se zaljubili u Ljubuški, zbog toga što se na Humcu nalazi jedna od najstarijih crkvi na ovim prostorima koja objedinjuje talijansku i našu kulturu i tu se osjećaju kao doma.

Sama misa i vjenčanje će se održati na talijanskom jeziku, vjenčat će ih naš svećenik fra Andrija. Crkva će biti posebno uređena, preferiraju isključivo živo cvijeće, bit će u bijeloj boji, pripremili su poseban bijeli tepih, ispred crkve će biti živi vijenac u bijelo zelenoj varijanti te velike vaze, a i unutar crkve će biti bogate dekoracije, koje su odlučili darovati crkvi, dok cvijeće bude živo.

Svadbeno veselje, na kojemu će biti 70-ak uzvanika, održat će se u hotelu „Bigeste“ u Ljubuškom.

U Hercegovini su ih se posebno dojmili ljudi, i kažu da se unatoč kulturnim razlikama i jezičnim preprekama ovdje osjećaju kao doma.

Poslušajte razgovor:

Zahvaljujemo osoblju hotela Bigeste i gđi. Nataliji Kolak na prijevodu.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!