Matej Hrstić, rukometaš francuskog Limogesa, trenutno odmara u rodnim Radišićima poslije zahtjevne, ali uspješne sezone. Nakon što je završilo francusko prvenstvo Matej se našao na spisku petnaestorice igrača koje je hrvatski izbornik Goran Perkovac pozvao na kontrolno okupljanje kako bi mogao vidjeti tko je „kapacitet“ za prvu momčad kauboja. Izbornik Perkovac je posebno „podvukao“ Mateja Hrstića i Antu Ivankovića, a na okupljanju je bio i igrač Izviđača Ivani Pavlović.

Njegov sadašnji klub Limoges imao je uspješnu sezonu, osigurao je prvoligaški status u ligi koja je poslije Bundeslige najjača u Europi, a polako slaže momčad i za više domete. Trener im je legendarni španjolski rukometaš Alberto Entrrerios, a za slijedeću sezonu doveli su i nekoliko pojačanja pa će se o Limogesu čuti kao o rukometnom, a ne samo košarkaškom gradu.

S Matejom smo razgovarali o svemu pomalo, naravno, ponajviše o Izviđaču gdje je ponikao, o suigračima iz reprezentacije Hrvatske, ambicijama u slijedećim sezonama…

Mile Kraljević/ Radio Ljubuški

error: Content is protected !!