Uprava policije MUP-a ŽZH je zavela Županijsku akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom „MOTOCIKL 2023“ koja će trajati od 25.lipnja do 25.kolovoza 2023.godine.

Cilj akcije je pojačana aktivnost uniformirane policije na prometnicama, kako bi se preventivno djelovalo na sve vozače sudionike u prometu, smanjio broj prometnih prekršaja, kao i potaklo na poštivanje prometnih propisa. Ukazalo na važnost tehničke ispravnosti vozila, korištenja zaštitne opreme prilikom vožnje, a prekršitelje i ponavljače u činjenju prometnih prekršaja sankcionirati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama u ŽZH i drugim pravnim propisima.

Evidentirano je da su sve više sudionici u prometu vozači mopeda i motocikla, a kako bi se toj skupini sudionika u prometu, kod kojih u slučaju prometnih nezgoda nastaju teške posljedice, ukazalo na važnost poštivanja prometnih propisa, te u cilju poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti prometa na cestama, potrebno je pristupiti provođenju pojačanih preventivno – represivnih mjera i radnji, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama u  ŽZH.

Pojačanim mjerama policije očekuje se znatan utjecaj na otklanjanje najčešćih uzroka nastanka prometnih nezgoda, smanjenje štetnih posljedica kao što su tjelesne povrede i materijalna šteta, a time će se povećati  sigurnost svih sudionika u prometu.

Policijski službenici  za vrijeme trajanja akcije su obvezni koristiti svu raspoloživu opremu potrebnu za rad, a posebno mjerače alkohola u dahu i uređaje za mjerenje brzine, kako bi se ostvario  cilj akcije.

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH  

error: Content is protected !!