HPD Ljubuški vas u nedjelju 16.07.2023. vodi na Kamenac 1867mnv. Polazak je planiran u 6:00 sati sa parkinga Gradske sportske dvorane (ispod Gimnazije). Prijevoz je osobnim vozilima, doći 10 minuta ranije. Pozvani su svi građani grada Ljubuškoga koji vole planinarenje.

Potrebno ponijeti planinarsku obuću (preporuka gojzerice), odjeću, rezervni presvlak, zaštitu za sunce, hranu i minimalno 3 l vode.

Prijava je preko linka: https://forms.gle/zhh31KMJphUkQ5YN8, a najkasnije se prijaviti do 14.07.2023.

Za dodatne informacije možete se javiti voditelju izleta: Zvonimir Mandić (063/822-055).

TEŽINA staze: K2 – T1.

Staza je uhodana i markirana. Staza polazi sa Rujišta i do Bijelih voda većina staze je u hladovini kroz šumu. Nakon Bijelih voda staza je većinom u suncu. Staza je kondicijski umjereno teška sa 800 metara uspona.

Opis: Prenjski vrh Kamenac 1867 mnv.

Kamenac je vrh na južnoj strani Prenja koji se uzdiže iznad doline Bijelih voda, udaljen 4-4,5 sata hoda srednje fizičke kondicije. Sa Kamenca se pružaju vidici na Plavac, Sivadije, Zelenu glavu, Otiš i ostale prenjske vrhove i doline. Sa Kamenca se pruža nezaboravan pogled na većinu Prenjskih vrhova.

Napomena: Ovisno o stanju grupe možemo se spustiti grebenom kamenca do kontenjera pod Velikim Vršinama te se vratiti na Bijele vode i nazad na Rujište.

Odzivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje u njemu, da prihvaća program izleta, da pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča ili voditelja izleta. Vodiči zadržavaju pravo izmjene plana izleta ili otkazivanja izleta u slučaju loše vremenske prognoze ili drugih nepredviđenih okolnosti.

HPD Ljubuški

error: Content is protected !!