Tradicionalna vinska manifestacija “Kušaj ljubuška vina” u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Ljubuški održana je u subotu 12. kolovoza ispred restorana “Amfora” u Ljubuškom.
Tijekom manifestacije, posjetitelji su imali priliku kušati najbolja vina ovog područja, ali i upoznati se s članovima udruge koji su okupljenima podijelili svoja iskustva bavljenja vinogradarstvom, upoznali ih sa procesom proizvodnje vina i predstavili karakteristike svakog ponuđenog vina.


“Manifestacija „Kušaj ljubuška vina” već se u stručnim vinskim krugovima etablirala kao jedan od najznačajnijih i nezaobilaznih vinskih događaja, kako u Hercegovini, tako i u bliskoj i dragoj Dalmaciji. Svi znamo kako je za takvo što trebao golem trud svog članstva, ali i podrška Gradskog poglavarstva, kao i TZ Ljubuški” istaknuo je voditelj Tigran Delić u uvodnom dijelu programa.


Jedna posebna i jedinstvena manifestacija, upravo zbog toga što pokazuje jedinstvenost vinarija okupljenih u Udruzi vinogradara i vinara. Festival “Kušaj ljubuška vina” postala je tradicija, i to mi je zaista drago jer pretvorilo je se u regionalni događaj naglasila je direktorica Turističke zajednice Ljubuški Veronika Pinjuh.


Kao i prošlih godina i na ovom festivalu podijeljene su zahvalnice zaslužnima za razvoj vinarstva u Hercegovini.

Mi smo formirani 2019. godine, u početku našeg djelovanja bilo je 7 članova, nakon toga nam se pridružuje 8. i ove godine 9-ti član naše udruge. Udruga uspješno funkcionira, priređuje razne susrete– rekao je između ostalog za Radio Ljubuški predsjednik Udruge vinogradara i vinara Ljubuški Zdenko Milas


I ove godine udruga je dodijelila Povelju za promociju , zahvalnicu počasnom članu Udruge vinogradara i vinara Ljubuški, Motelu – restoranu Most, u vlasništvu obitelji Zelić.


Veliki broj ljubitelja vina uživao je u ugodnom ambijentu restorana Amfora uz glazbenu kulisu birajući po svom ukusu najbolja vina Vinarije Buntić, Podruma Begić, Vinarije Majić, Vinarije Čuvalo, Vina Milas, Vinograda Nuić, Obiteljskog podruma Sušac, Vinarije obitelji Škegro te vina Vinarije Keža.

“Poseban je doživljaj imati priliku kušati na jednom mjestu toliko jedinstvenih vina iz istog podneblja, sličnih osnova a opet toliko posebnih, različitih i zanimljivih.” kazala nam je jedna gošća i tako najbolje opisala raskošnu paletu koju su naši vinari predstavili večeras.

Gordana Ilić/ Radio Ljubuški

error: Content is protected !!