Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić dao je izjavu za Radio Ljubuški nakon 27.sjednice Gradskog vijeća Ljubuški koja je održana u ponedjeljak 14.kolovoza 2023.

Na ovoj sjednici između ostalih točaka, jednoglasno je usvojena odluka o potpisivanju ugovora sa Vladom ZHŽ o prijenosu neprivatiziranog dijela Duhanske stanice u vlasništvo Grada Ljubuškog.

“Nakon duga tri desetljeća upornog zalaganja, 20.000 četvornih metara neprivatiziranog dijela bit će vraćeno gradu i regulacijskim planom uređeno i dovedeno javnoj svrsi.”

Uputio je i zahvalu svima koji su bili uključeni u ovaj dugotrajni proces:

” Puno je truda, vremena i novaca uloženo u cijeli proces koji je započeo još 1994. godine, zahvaljujući naporima sada federalnog dopremijera i ministra financija Tonija Kraljevića koji se zalagao cijelo vrijeme da se taj prostor ne proda i zadrži u vlasništvu županije, kako bi se kasnije vratilo gradu što se upravo sada i ostvaruje. Zahvaljujem se i sadašnjem premijeru županije Predragu Čoviću koji je iskazao volju da se sve sada riješi, našim ministrima u županiji, dopredsjednici vlade i ministrici financija Blagici Leko i ministru MUP-a Mladenu Bebeku kao i svim onima koji su bili operativno uključeni u projekt, gradskom pravobranitelju Anti Bradvici, županijskom pravobraniteljugosp. Mati Lončaru kao i svima ostalima.”

Cijelu izjavu pogledajte u priloženom video zapisu .

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!