Izaslanstvo Vlade Federacije BIH predvođeno dopredsjednikom vlade i ministrom financija Tonijem Kraljevićem, federalnim ministrom rada i socijalne politike Adnanom Delićem boravilo je danas u Ljubuškom u posjeti Javnoj ustanovi Edukacijsko rehabilitacijskom centru za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Grada Ljubuškog. Izaslanstvo su dočekali gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić i ravnateljica JU Marija Kikaš.

Ravnateljica Kikaš upoznala je izaslanstvo sa radom ovog centra koji djeluje šest godina i koji za svojih 90 stalnih korisnika sve usluge pruža besplatno istaknuvši kako:

 “Javna ustanova Edukacijsko rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju Grada Ljubuškog djeluje već šest godina, od svog osnutka sve do danas radimo sa 90 korisnika svih dobnih uzrasta, najmlađe dijete ima dvije godine, najstariji korisnik ima 38 godina. Lokalna zajednica je uložila izuzetne napore da bi korisnicima pružila besplatnu uslugu, što je pokazatelj da su vodili računa o najugroženijoj populaciji društva, uz njih smo se sufinancirali i kroz određene projekte, do sada nismo imali kontinuirano sufinanciranje s federalne razine, nadamo se da će današnja posjeta to promijeniti na radost i zadovoljstvo naših korisnika, osobito stoga jer su potrebe veće, te se nadamo i proširenju naših kapaciteta. Prepoznati smo na gradskoj i županijskoj, nadam se uskoro i na federalnoj razini, da će sustavno financiranje postati redovita praksa te da će pomoći naš centar i slične centre. “

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić izrazio je zadovoljstvo svime što je vidio tijekom posjeta ustanovi, te za Radio Ljubuški između ostalog kazao:

” Dojmovi su izuzetno pozitivni, ovaj centar je jedinstven primjer u Federaciji BIH kako treba funkcionirati jedan centar, postavljeni su visoki standardi. Meni je pozitivno iznenađenje i to treba biti primjer svim drugima u BIH, svim razinama vlasti kako lokalna zajednica daje jedan veliki doprinos ovakvim i sličnim projektima, kako ima empatije i senzibiliteta prema ovoj kategoriji našeg društva osiguravši izvanredne uvjete za rad, prije svega uposlenika a onda i za pružanje usluge roditeljima djece s poteškoćama u razvoju i sa starijim osobama.”

Opširnije u našem video zapisu:

Bjanka Medić / Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!