U četvrtak 31. kolovoza 2023. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 16. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Utvrđeni prijedlozi zakona o preuzimanju prava i obveza i usklađivanju organizacije i poslovanja zdravstvenih ustanova u Županiji Zapadnohercegovačkoj


Vlada je utvrdila Prijedlog Zakona o preuzimanju prava i obveza i usklađivanju organizacije i poslovanja Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, Prijedlog Zakona o preuzimanju prava i obveza i usklađivanju organizacije i poslovanja Doma zdravlja Široki Brijeg, Prijedlog Zakona o preuzimanju prava i obveza i usklađivanju organizacije i poslovanja Doma zdravlja Posušje, Prijedlog Zakona o preuzimanju prava i obveza i usklađivanju organizacije i poslovanja Doma zdravlja Ljubuški i Prijedlog Zakona o preuzimanju prava i obveza i usklađivanju organizacije i poslovanja Doma zdravlja Grude.


Riječ je o temeljnim aktima navedenih ustanova, koje je potrebno uskladiti sa važećim zakonskim propisima. Navedeni prijedlozi zakona upućeni su u daljnju proceduru Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.


Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području Županije Zapadnohercegovačke.


Vlada je primila k znanju Izvješće o radu Uprave za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke za period siječanj – lipanj 2023. godine.

error: Content is protected !!