Zanimljiv nogometni turnir odigran je u nedjelju navečer u Studencima na igralištu iza Pastoralnog centra. Ideja župnika don Ivana Perića bila je da se na kraju ljeta, a prije početka nove školske godine okupi mladež iz svih zaselaka u župi (Studenci, Stubica, Prćavci i Zvirovići), a za turnir se prijavilo devet ekipa u najmlađem uzrastu pa do juniora.

Odigrano je devet utakmica, a navijanje je bilo pravo nogometno, svaka ekipa je imala svoje „fanove“ koji nisu štedjeli grla. Oko igrališta okupilo se mnoštvo navijača, uglavnom mladih, a najbolje navijačice bile su mame, a najviše su „igrali i navijali“ najmlađi.

U najmlađim uzrastima odigrano je finale bez pobjednika pa je prije finala „ponovljena“ utakmica, a pobjednik nije bio ni toliko bitan. Kod starijih su nakon eliminacijskih utakmica odigrana polufinala gdje su ekipe „Jurkovići“ na penale pobijedile G.Studence, a „Polazina“ – Zvirovići, također na penale pobijedila ekipu „Geraši 2“.

I finalnu utakmicu odlučili su penali gdje je ekipa „Polazine“ slavila protiv najugodnijeg iznenađenja, ekipe „Jurkovići“. Pobjednici su od župnika dobili po „Bibliju za mlade“, a treba napomenuti da je negdje na sredini turnira bila „pauza za ćevape“ gdje nije falilo ni soka ni pive.

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!