Vlada Županije Zapadnohercegovačke nastavlja s isplatom poticaja za 2023. godinu. Prema informacijama iz Ministarstva financija ŽZH danas je isplaćen dio sredstava planiran za poticanje gospodarstva, kao I manji dio za poljoprivrednu proizvodnju.

Kako je za Fena-u potvrdila ministrica financija I dopredsjednica Vlade ŽZH Blagica Leko po prvi Županija Zapadnohercegovačka je isplatila poticaje novoosnovanim poslovnim poduzetnicima-početnicima, te ženama poduzetnicama u ukupnom iznosu od 100.000 KM. Prema njenim riječima za poduzetnike početnike izdvojeno je 50.000 KM, a jednak iznos isplaćen je I kroz poticaj za razvoj I jačanje ženskog poduzetništva.  Riječ je o isplati na temelju Odluke Vlade ŽZH o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za poticanje razvoja gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke„ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, sukladno kojoj je Ministarstvo gospodarstva ŽZH ranije ove godine raspisalo javne pozive.

Pored navedenog danas su pušteni nalozi za isplatu poticaja za podizanje nasada maslina I vinove loze. Prema podatcima Ministarstva financija ŽZH maslinarima I vinarima s područja ove županije na račune je uplaćeno ukupno 29.610,36 konvertibilnih maraka. Podsjetimo, tijekom prošlog mjeseca isplaćeni su poticaji za animalnu proizvodnju, za što je iz proračuna ove županije izdvojeno ukupno 536.667,42 konvertibilnih maraka.

Izvor: Fena / Foto: Radio Ljubuški

error: Content is protected !!