Ljubuška Portal grupa otvorila je novi pogon na Mostarskim vratima, tim povodom razgovarali smo s voditeljima tvrtke, braćom Blagom i Antom Čotićem.
Riječ je o proširenju prostora ali i samog poslovanja tvrtke koja se od 2018. godine bavi proizvodnjom pvc prozora i aluminijske stolarije.
Već pet godina izvoze na tržište europske unije, zapošljavaju 30 ljudi, rade na velikim projektima a za Radio Ljubuški otkrili su tajnu svog uspješnog poslovanja.


“Trenutno pripremamo pošiljku za stambene jedinice za Frankfurt, radimo dosta na njemačkom tržištu, opremamo stambene jedinice u Berlinu, od domaćeg područja možemo izdvojiti projekt opremanja aerodroma Sarajevo. Godinama smo radili kako bismo ušli na njemačko tržište, uspjeli smo zahvaljujući trudom i zalaganjem, trebalo je ispuniti tražene standarde, uspjeli smo.”
“Novi Haffnerov pogon za proizvodnju pvc otvora omogućio nam je veću i bržu proizvodnju, no značajno je olakšanje i radnicima jer je lakše raditi, proces je automatiziran. No bez radnika se ne može ići naprijed, s obzirom na to da smo proširili prostor i proizvodnju planiramo nova zapošljavanja, trenutno imamo oglašena nova radna mjesta, uvjet je srednja stručna sprema, dodatne kvalifikacije ne tražimo naučit će sve ovdje. Uvjeti su dobro radno vrijeme, dobra radna atmosfera i dobra plaća naravno.”


“Planiramo se proširivati, automatizirati i druge pogone, pogone za staklo i aluminij. Radimo na europskom tržištu, sirovine i materijale nabavljamo iz Europe, riječ je o visokokvalitetnim materijalima, nastavit ćemo raditi i pratiti zahtjeve europskog tržišta.”


Na naše pitanje kako je živjeti i raditi u Ljubuškom a poslovati na europskom tržištu Blago odgovara ” Može se živjeti i raditi u Ljubuškom, molitva upornost i rad- rekao bih da je tu ključ uspjeha.”


Poslušajte audio zapis:


B.M / G.I / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!