U prostorijama kluba u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom konferenciju za novinare priredio je RK Izviđač Agram povodom utakmice 2.kola EHF Europa lige protiv Fuchsea iz Berlina. U prigodno uređenoj „trofejnoj“ dvorani pred novinare su izišli voditelj momčadi Nedan Zovak, trener Toni Čolina, te igrači Matej Ljubić i Diano Ćeško.

Nedan Zovak se na početku osvrnuo na događanja u klubu i oko kluba, zahvalio se Gradu Ljubuškom na pomoći oko uređenja parketa i ostale infrastrukture, sponzorima i svima koji su pomogli i koji pomažu kako bi što bolje funkcionirao.

Trener Čolina se osvrnuo na nastup u Bukureštu i (pre)velikom porazu ne tražeći nikakvo opravdanje. Neiskustvo mlade momčadi, prvi nastup u ovako zahtjevnom natjecanju, nedostatak Milana Vukšića, samo su neki od razloga zašto je momčad odigrala loše, osobito u fazi napada. Nije očekivao tako loš dan, iako je bilo jasno da je Dinamo puno kvalitetnija momčad. Uz slijedećeg protivnika Izviđača, Fuchse iz Berlina, Dinamo je jedini u Europi sa stopostotnim učinkom u svojoj ligi.

„Fuchse i Dinamo su trenutno najbolje momčadi na svijetu, u prvenstvu imaju sve pobjede, a znamo kakva je, na primjer, Bundesliga u kojoj Fuchse ima deset pobjeda, a mi smo prije Bukurešta odigrali samo dvije prvenstvene utakmice. Naš nastup u Europa ligi je u jednu ruku nagrada ovim mladim momcima za rezultate koje su postigli u protekloj sezoni. Svima nam je žao što nema Milana Vukšića, našeg organizatora igre gdje se vidio njegov izostanak. Njega, na žalost, neće biti bar mjesec dana jer je preporuka liječnika strogo mirovanje. Cilj nam je kroz natjecanje u Premier ligi osigurati i slijedećih godina nastupe u Europi kako bi naši igrači skupili iskustvo igranja jakih utakmica stoga ćemo učiniti sve što možemo da obranimo titulu“, rekao je trener Čolina.

Matej Ljubić i Diano Ćeško su kazali da će izvući maksimum iz sebe kao bi što bolje parirali favoriziranim gostima i pred svojim navijačima pokazati bolju sliku nego u Bukureštu. Utakmica Izviđač Agram – Fuchse igra se u utorak, 24.listopada u 18,45 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Za skaute nema odmora, u subotu je na rasporedu derbi protiv Borca u Gradskoj športskoj dvorani. Borac se, možda i najviše pojačao uoči ove sezone, doveo je šest novih igrača i uz roster iz prošle sezone sigurno je jedan od favorita za titulu. Međutim, trener Čolina je najvio da ga ništa osim pobjede u derbiju ne zanima.

Gordan Ilić i Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!