Aktualne prvakinje i pobjednice KUP-a BiH, igračice HRK Grude, uvjerljivo su, u 2. kolu Premijer lige BiH, s 43:20 svladale Ljubušanke, na poluvremenu je bilo 23:4 za domaće cure iz Gruda. 

Utakmica je od samog početka išla u jednom smjeru. Gruđanke su bile uvjerljive i odličnom igrom u obrani su ostavile gošće na samo 4 postignuta gola.

Na kraju su gošće, zahvaljujući nešto ležernijoj igri domaćina, ipak postigle 20 golova. Najefikasnija u redovima gošći, ali i u cijeloj utakmici, bila je Anđela Boras s osam postignutih golova.

Trenerica Zlata Zubac je počela sa izmjenama već u prvih 15 minuta utakmice kada je svoje prve premijerligaške minute dobila Nina Marić (2009.godište),a u drugom poluvremenu je svoj debi u Premijer ligi imala i njena vršnjakinja Iva Martinović.

Sve igračice HRK Grude koje su bile u zapisniku, su dobile prigodu za igru osim ozlijeđene Lee Bošnjak, a 12 njih je postizalo golove.

HRK Grude – RK Izviđač Ljubuški 43:20 (23:4)

HRK Grude – ŽRK Izviđač Ljubuški 43:20 (23:4)

Gradska  sportska dvorana Bili brig  Grude

Gledatelja 100

Suci: Marko Džebo i Janko Trnčić (Istočno Sarajevo)

Nadzornik: Dario Šimić (Mostar)

HRK Grude

Dragana Vukosavljević, Gabriela Rašić, Matea Šumelj 3, Nina Marić 1, Iva Martinović 1, Ivana Alpeza, Ema Jareb 1, Teodora Petković 5, Mia Lugonjić 3, Lea Bošnjak, Petra Sesar 2, Karla Lovrić 6, Lucija Vistorop 4, Ana Petrović 7, Marija Brakić 4, Zahida Zajmović 6

Trenerica : Zlata Zubac

Sedmerci: 9(6)

Isključenja: 0 min

ŽRK Izviđač Ljubuški

Matea Nosić 3, Marija Bilić 2, Antea Skoko, Anđela Boras 8, Andrea Boras 2, Lucija Tokić, Ivana Mikulić 1, Ema Pavlović, Mirela Pilatić, Milka Selak 1, Lana Petrović, Katarina Milas, Tea Hodnik 3, Lorean Luburić, Marija Bezer

Trener:  Vice Nosić

Sedmerci: 3(2)

Isključenja: 6 min

„Čestitke našim curama na dobroj igri i uvjerljivoj pobjedi ,a našim gošćama iz Ljubuškog zahvaljujemo na fer i sportskoj igri i želimo im puno sreće u nastavku natjecanja“, napisali su iz HŽRK Grude na svojoj web stranici.

Podsjećamo, rukometašice Izviđača u 1. kolu su na domaćem parketu poražene od Hadžića. Popularne “igmanske lisice” slavile su u Ljubuškom s uvjerljivih 40:30.

Gruđanke su u 1. kolu u gostima svladale novog premijerligaša Krajinu iz Cazina rezultatom 41:25.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!