U sklopu obilježavanja Dana sjećanja, Klub navijača Sinovi najavljuje novo događanje u Ljubuškom u subotu 28. listopada.

U Kulturnom centru s početkom u 19.00 sati , najavljuju susret s Goranom Hillerom i Leopoldom Mandićem.
 
Goran Hiller predstavit će svoju knjigu “Ispovijest zarobljenika”.

“Ovom knjigom donijet će nam povijesno svjedočanstvo jednog ratnog vremena za naš hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, u Bosanskoj Posavini 1992. godine. Ono je i nevjerojatno svjedočanstvo Božje ljubavi, milosrđa i providnosti. Hiller kao osamnaestogodišnji mladić, njegov otac Karlo i deset godina stariji brat Dražen od srpskih dobrovoljačkih i četničkih snaga bivaju zarobljeni u svom selu Zborište u vlastitom domu. Odvedeni su u logor u obližnje selo Liješće i tada počinje prava drama i neizvjesnost preživljavanja. Osim tortura i mučenja koje prolaze, u jednom trenutku prisiljeni su i sami između sebe odlučivati tko će od njih trojice preživjeti.
 
Leopold Mandić, povjesničar, profesor i ravnatelj odgovorit će na pitanje postoje li mjesta stradanja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini iz vremena 1992.-1995. Odgovorom na ovu temu naš domaći povjesničar pokušati će probuditi svijest s glavnim pitanjem poznajemo li svoju prošlost? Jesmo li svjesni mjesta kroz koje prolazimo, želimo li se uopće sjećati?” poručuju organizatori.
 
U glazbenom dijelu večeri nastupaju ”Studenački bećari”.

error: Content is protected !!