U subotu, 28. listopada u 17 sati slavit će se sv. misa s blagoslovom novosagrađenog križa u Gornjim Studencima na brdu Kličevac iznad starih Perića kuća. Zahvalni smo fra Šiti Ćoriću, idejnom autoru i sponzoru (sa hrvatskom dijasporom u Švicarskoj) kao i svim ostalim sudionicima ovog velebnog djela. Dođite na blagoslov! Ide se preko Crnopoda, skretanje na krivini kod kamere kontrole prometa.

Svetište i župa Srca Isusova Studenci

Udrugu „Planetarna Hrvatska“ čini mala i samozatajna skupina dobrotvornih Hrvata izvan domovine, ali i onih u domovini koji pomažu njenom postavljenom cilju. Djeluje tiho i dobrotvorno, ne očekuje zahvalnice, nego samo izvješća o učinjenom.

Aktualna kontakt osoba „Planetarne Hrvatske“ je fra Šimun Šito Ćorić. 

Članovi/dobrotvori „Planetarne Hrvatske“ postavili su sebi jedini cilj: na vidnim mjestima po RH i BIH financirati podizanje bijelih križeva, koji se inače nisu smjeli za vrijeme komunizma podizati, a za vrijeme zadnje agresije na hrvatski narod na dosta mjesta su i srušeni.  

Dosad je udruga financirala podizanje niza bijelih križeva, od Iloka, Molva u Podravini i Like do Bosanske Posavine i Hercegovine, a u stalnom je procesu podizanje još križeva. Time se uz ceste i autoputove podižu bijeli križevi 

a)    kao znak naše kršćanske vjere i njenog sadržaja, 
b)    te se na civiliziran način opiremo teretu svih ratova, sudišta, stratišta i njihovih hrvatskih nevinih žrtava, čuvajući im spomen od stoljeća sedmog do naših dana. 
Obično bijeli križ bude 10 do15 metara visok, a na podnožje križa stavlja se najčešće sljedeći natpis:  

U SPOMEN HRVATSKIM ŽRTVAMA
SVIH RATOVA, STRATIŠTA I SUDIŠTA
OD STOLJEĆA SEDMOG DO NAŠIH DANA!

NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO!

„Planetarna Hrvatska“

Partneri „Planetarne Hrvatske“ u domovini mogu biti župe, škole, udruge, općine i slične institucije. Čim se sredi papirologija, dobije i prihvati ponuda, „Planetarna Hrvatska“ šalje novac na službeni konto institucije koja predvodi ostvarenje ovoga malog, a važnog projekta. Ovim načinom pomaže se, makar i skromno, i mjesnim građevinarima koji to izvode. 

error: Content is protected !!