Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i zamjenik federalnog premijera i ministar financija Toni Kraljević susreli su se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sa rukovodstvom Nogometnog kluba GOŠK Gabela iz Čapljine.

Ovom prilikom predsjednici Upravnog odbora i Kluba GOŠK Donko Jović i Lujo Ilić upoznali su premijera i dopremijera sa aktuelnim stanjem u klubu, rezultatima u Premijer ligi BiH i predstojećim natjecateljskim dijelom sezone.

Poseban naglasak stavljen je na infrastrukturne radove na stadionu „Perica Pero Pavlović“ u Gabeli.  Ovi radovi se, između ostalog, odnose i na projekt izgradnje reflektorske rasvjete na stadionu, koja zadovoljava UEFA-3 standard, a puštena je u funkciju početkom prošlog mjeseca.

Premijer Nikšić i dopremijer Kraljević čestitali su Nogometnom klubu GOŠK na dosadašnjim rezultatima, a naročito na poduzetim aktivnostima modernizacije stadiona što, kako su ocjenili, predstavlja značajan segment poboljšanja uvjeta rada ovog kluba, ali i za razvoj sporta.

Iskazali su i opredjeljenje Federalne vlade za podršku sportu, sportskim kolektivima i sportašima.

Predstavnici NK Gošk zahvalili su se na današnjem prijemu i iskazanoj podršci, te pozvali premijera i dopremijera da svojim prisustvom pruže podršku klubu na predstojećim utakmicama Premijer lige BiH.

Vlada FBiH

error: Content is protected !!