Svečana dodjela jednokratnih financijskih potpora brucošima Grada Ljubuškog upriličena je u petak u Kulturnom centru u Ljubuškom.Potporu je dobilo 130 studenata, kojima je iz Gradske uprave uplaćeno 500 konvertibilnih maraka.

Podsjetimo, jednokratne financijske potpore Grada Ljubuškog dobili su svi studenti državnih sveučilišta koji redovno ispunjavaju svoje studentske obaveze, a imaju adresu na području grada Ljubuškog.
Potvrde o potpori uručio je Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić koji je ovom prilikom istaknuo kako je sretan što na ovaj način može poželjeti sreću u njihovim novim akademskim uspjesima, te da je Grad Ljubuški uvijek uz njih.

Inače, ovo je četvrta godina za redom u kojoj Grad Ljubuški jednokratnim novčanim potporama pomaže studentima i maturantima. Uz besplatne udžbenike i prijevoz učenici u Ljubuškom dobivaju besplatne bilježnice i osnovni školski pribor, grad plaća maturalne zabave tako da ukupna potpora Grada Ljubuškog učenicima i studentima na godišnjoj razini iznosi oko pola milijuna maraka.

U tjeku je i Javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora studentima viših godina Grada Ljubuškog za akademsku 2023./2024. godinu.

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!