Nakon naporne utakmice u utorak protiv bukureštanskog Dinama u 5.kolu EHF Europa lige rukometaši Izviđač Agrama smogli su snage uvjerljivo slaviti protiv momčadi Goražda 40:31(19:12) u 10.kolu Premier lige.

Kako su govorili i na tiskovnoj u ponedjeljak motiva nije nedostajalo, poraz u posljednjem kolu prošlog prvenstva i sada pamte pa je večeras bila idealna prilika za uzvratiti. Skauti su dobro otvorili utakmicu što i nije bio čest slučaj u dosadašnjem dijelu prvenstva, u 5.minuti bilo je 3:1, dvije minute kasnije 5:2, a na polovici poluvremena 10:6. Kako je vrijeme odmicalo prednost domaćina je polako rasla pa je u 24.minuti bilo plus devet 16:7, a na odmor se otišlo pri rezultatu 19:12.

Prvih desetak minuta u nastavku igralo se gol za gol, a nešto opušteniju igru domaćina iskoristili su gosti i u 45.minuti stigli na četiri gola zaostatka 27:23. Tada su skauti malo dodali gas i u posljednjih deset minuta ušlo se s osam golova prednosti, 32:24 u 49.minuti. Potkraj utakmice Izviđač je u dva navrata imao i plus 11, a završilo je 40:31. Treba istaknuti da je Izviđač, rekli bismo, lagano dobio utakmicu ne umarajući igrače previše. Po prvi put se predstavio novi igrač Aldin Sakić, nekadašnji igrač Konjuha, a u Izviđač je stigao iz Francuske. Ostavio je dobar dojam, osobito u drugom poluvremenu. Dva atraktivna gola Luke Bubala i osam obrana Marka Čuljka u posljednjoj četvrtini utakmice dizali su publiku na noge držeći tako dobru atmosferu i na tribinama.

Ivano Pavlović postigao je 6 golova, Filip Odak, Edvin Dželilović, Matej Šimić i Luka Bubalo postigli su po 5, Aldin Sakić 4, Marko Čuljak imao je 8 obrana, a Aldin Alihodžić 6. Kad gostiju Emsad Pušilo i Arman Krakonja postigli su po 6 golova, Petar Golubović i Harun Djana po 5, a Haris Jamak 4.

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!