Danas je u hotelu Bigeste u Ljubuškom održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovogodišnji program Adventa u Ljubuškom.

Program su predstavili: direktorica Turističke zajednice Ljubuški Veronika Pinjuh, direktor JP Parkovi doo Nikica Vučić, predstavnik Gradske uprave Srećko Mandić, profesor tjelesne kulture i voditelj škole RK Izviđač Zvonko Herceg, a predstavljanjem je moderirao djelatnik Turističke zajednice Ivan Planinić.

Novinarima se prva obratila Veronika Pinjuh koja je naglasila da je Turistička zajednica Ljubuški jedan od organizatora ovogodišnjeg Adventa zajedno s gradom Ljubuškim, JP Parkovi i KŠC Ljubuški. Dodala je da su se prilikom organizacije vodili dosadašnjom uspješnom tradicijom.

Kazala je da Adventski program počinje sutra u 18 sati paljenjem prve adventske svijeće na Trgu dr. Franje Tuđmana u 18 sati, a svijeću će upaliti župa Humac. Nakon toga, u 18,30 sati slijedi nastup Dječjeg zbora Ljiljani sv. Ante Humac i glazba uživo.

Veronika je program predstavila detaljno i možete ga pogledati na linku koji ćemo objaviti uz ovaj tekst ili na web stranici visitljubuski.com.

Mi ćemo ovdje prenijeti jedan dio programa:

Srijeda, 6.12. – sv. Nikola, dodjela darova djeci u vrtićima, prigodno fotografiranje sa sv. Nikolom

Subota, 9.12. – paljenje druge adventske svijeće (župe Klobuk i Grljevići)

Srijeda 13.12. – 10 sati, sijanje božićne pšenice, 18 sati tradicionalni koncert Ususret Božiću

Subota 16.12. – 16 do 21 sat, Božićno fotografiranje u foto kutku, 18 sati, paljenje treće adventske svijeće (župe Vitina i Studenci), 18,30 sati, Večer folklora i tradicijskih običaja

Nedjelja 17.12. – 13 sati Gradska biciklijada djedova Božićnjaka

Srijeda 20.12. – Lutkarska predstava za djecu „Čudo badnje večeri“, 18,30 sati, izložba jaslica povodom obilježavanja 800 godina od utemeljenja jaslica , Lapidarij Humac,

Subota 23.12. – 17 sati, Humanitarni nogometni turnir 4 kafića, 18 sati, paljenje četvrte adventske svijeće (župe Veljaci i Šipovača – Vojnići)

Nedjelja 24.12. – 10 sati, Bakalar na Badnji dan

Četvrtak 28.12. – 20 sati, Koncert Dalmatino,

Petak 29.12. – 18 sati Božićna večer kulture

Na kraju se zahvalila na podršci gradskim i županijskim vlastima, te njezinom prethodniku na mjestu direktora Turističke zajednice, a sadašnjem ministru unutarnjih poslova u Vladi ŽZH Mladenu Bebeku, što je u naslijeđe ostavio dobru tradiciju organiziranja Adventa u Ljubuškom, a koji je nazočio današnjoj konferenciji.

Direktor JP Parkovi doo Ljubuški je govorio o uređenosti Grada, klizalištu i novim programima koji su pripremili za ovaj advent.

„Ove godine smo, s uređenjem grada krenuli nešto ranije zbog vremenskih uvjeta. Uređenje grada podrazumijeva postavljanje rasvjetnih elemenata na rasvjetne stupove u užem gradsko području. Ove godine uređujemo i regionalnu cestu od Teskere prema Orahovlju, te cestu prema Vitini. Za razliku od prošlih godina ove godine uređujemo i park kod Babovca gdje smo iskoristili nove elemente koje smo nabavili. To su: 3d Medo, nove saonice i 3d stolica. S ponosom mogu istaknuti da je Ljubuški jedan od ljepše okićenih gradova u BiH, ako ne i najljepše okićen“, naglasio je Vučić.

Kada je u pitanju klizalište, kazao je da se radi na pripremi klizališta i da bi ono s radom trebalo krenuti početkom idućeg tjedna.

Objavio je i dobru vijest za sve one koji obožavaju vožnju turističkim vlakićem. Naime, vožnja vlakićem će startati 11.12. do 24.12., kada će biti kratka stanka do 27. 12., a onda će opet voziti do 31.12..

Predstavnik Gradske uprave Srećko Mandić je istaknuo da grad Ljubuški kontinuirano pomaže sve događaje od društvenog značaja, tako i ovaj Advent od samog početka njegovog organiziranja. Zahvalio je svima koji su se angažirali na pripremi, te izrazio nadu da će sve proći u najbolje redu kao što je to bilo i proteklih godina. Na kraju je pozvao sve sugrađanke i sugrađane, te građane iz susjednih općina i gradova da posjete Advent u Ljubuškom jer sigurno je da svatko u bogato pripremljenom programu može pronaći nešto za sebe.

Poseban događaj Adventa u Ljubuškog je Adventska noćna utrka, koja je prvi put organizirana prošle godine. Više o tome govorio je profesor tjelesne kulture i voditelj škole RK Izviđač Zvonko Herceg.

Naglasio je kako je utrka planirana za 22.12., kako ne bi bila uoči Badnjeg dana. Istaknuo je da se radi o rekreativnoj utrci u dužini nekih pet kilometara, na kojoj mogu sudjelovati i profesionalci, da se ne plaća kotizacija, te pozvao sve građane da sudjeluju u toj utrci u kojoj je, kako je naglasio, najmanje važan natjecateljski karakter.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!