Franjevački samostan i župa Humac ovih predblagdanskih dana organiziraju mnoštvo događanja, jedna od aktivnosti bila je akcija darivanja krvi održana u utorak 12.prosinca u kojoj je prikupljeno 40 doza ove dragocjene tekućine. Bio je to povod za posjet samostanu i razgovor sa gvardijanom i župnikom fra Dariom Dodigom.

Fra Dario nas je upoznao sa svim događanjima i najavio duhovnu tribinu u sklopu duhovnih susreta u Domu sv.Ante koju će večeras od 19 sati voditi don Damir Stojić na temu: Karizmatik ili fanatik!?

Upoznao nas je i sa aktivnostima župljana poput humanitarne akcije Obitelj za obitelj, aktivnosti franjevačke mladeži, Adventa u samostanu i izgradnje jaslica u novoj crkvi. Posebno je naglasio humanitarni malonogometni turnir koji se održava u gradskoj sportskoj dvorani 23.prosinca kojem je župa Humac dala punu podršku. Upoznao je slušatelje Radija Ljubuški sa potpunim oprostom prigodom 800 godina od prvih jaslica sv. Franje koji se dodjeljuje se od 8.prosinca do 2. 2. 2024. Svi vjernici koji dođu
u crkve franjevačkih obitelji diljem svijeta te ostajući u molitvi pred jaslicama postavljenim u crkvama,mogu dobiti potpuni oprost pod uobičajenim uvjetima. Isto tako, oni
koji su bolesni ili ne mogu fizički sudjelovati mogu jednako primiti plod oprosta, prinoseći svoje patnje Gospodinu ili vršeći neku odobrenu pobožnost.Vjernici oprost mogu izmoliti ispred jaslica postavljenih u novoj crkvi na Humcu. Ovom prilikom u ime svih humačkih fratara uputio je Božićnu čestitku. Razgovor i čestitku možete poslušati ovdje.


B. Medić / G. Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!