U četvrtak 25. siječnja 2024. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 28. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Odluke donesene na 28. sjednici Vlade


Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju koeficijenta za obračun i isplatu mjesečne novčane egzistencijalne naknade razvojačenim braniteljima i supružnicima umrlih razvojačenih branitelja za period siječanj – lipanj 2024. godine. Za obračun i isplatu mjesečne novčane egzistencijalne naknade razvojačenim braniteljima i supružnicima umrlih razvojačenih branitelja za period siječanj – lipanj 2024. godine, koeficijent se sa dosadašnjih 1,20 povećava na 1,40. Na temelju tog koeficijenta i iznosa koji je propisan člankom 37. Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, utvrdit će se visina iznosa mjesečne novčane egzistencijalne naknade razvojačenim braniteljima za period siječanj – lipanj 2024. godine.
Odluku o donošenju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući prijenosi za udruge branitelja“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke. Razdoblje realizacije Programa je od 1. 1. 2024. do 31. 12. 2024. godine, a ukupna vrijednost Programa je 250.000,00 KM. Navedena sredstva raspoređivat će se sukladno Programu odobrenih sredstava, i to: za sufinanciranje programa rada temeljnih udruga u iznosu od 121.200,00 KM i za interventna sredstva koja će se koristiti kao potpora programima i projektima za hitne i nepredvidive slučajeve koji nisu obuhvaćeni u javnom pozivu u iznosu od 128.800,00 KM. Namjena ovog Programa je sufinanciranje programa rada temeljnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, registriranih na županijskoj razini.
Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju osnovice i visine za naknade iz Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom. Ovom Odlukom uvećana je visina stalne novčane potpore na način da potpora iznosi 200,00 KM, umjesto dosadašnjih 180,00KM.
Odluku o prijenosu sredstava „Tekući prijenosi Agenciji za privatizaciju Županije Zapadnohercegovačke“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu u iznosu od 250.000,00 KM. Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke će sredstva iz ove Odluke doznačiti na račun Agencije za privatizaciju kvartalno u iznosu od 62.500,00 KM.
Odluku o usvajanju elaborata procjene vrijednosti nekretnine poduzeća Vodoprivredno poduzeće „Ljubuški“ p. o. Ljubuški.
Odluku o utvrđivanju cijene zemljišta – Vodoprivredno poduzeće „Ljubuški“ p.o. Ljubuški.
Odluku o usvajanju Programa privatizacije, početne bilance stanja i metode prodaje poduzeća Vodoprivredno poduzeće „Ljubuški“ p.o. Ljubuški.

Usvojeni programi rada i izvješća o radu tijela uprave ŽZH za 2024. godinu

Vlada je usvojila Program rada Zavoda za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu i Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite za 2023. godinu.

Rješenje o imenovanju 

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Vlada je usvojila Rješenje o imenovanju članova Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv vršnjačkog nasilja i nasilja u školama Županije Zapadnohercegovačke.

error: Content is protected !!