U odgođenoj utakmici 15.kola Premier lige rukometaši Izviđač Agrama bez većih su problema pomeli Vogošću s velikih 13 golova razlike 40:27 (21:11).

Nekada su susreti ovih rivala bili „živa vatra“, često su odlučivali i tituli, bilo prvaka, bilo pobjednika Kupa i skupa s Borcem iz Banja Luke činili „trio“ u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa.

Već na zagrijavanju prije utakmice moglo se naslutiti da gosti neće moći pružiti značajniji otpor skautima jer se vidjelo da nedostaje nekoliko važnih igrača, a i klupa je bila „tanka“. Iako ni Izviđač nije bio kompletan, nedostajali su ozlijeđeni Milan Vukšić, Mihael Bebek, Matej Ljubić i Filip Odak, skauti su odmah dali do znanja tko se „pita“ na parketu Gradske športske dvorane.  Vogošća se držala „kako-tako“ prvih petnaestak minuta zahvaljujući ponajviše raspoloženom vrataru Stefanu Trapari koji je nakupio sedam-osam obrana, a uglavnom su to bili „ziceri“. Ipak, u drugoj polovici prvog poluvremena ni vratar nije mogao pomoći, skauti su stisnuli u obrani, vratar Aldin Alihodžić „skinuo“ je tri-četiri udarca za redom i prednost je otišla na deset golova u prvom dijelu (21:11).

U nastavku susreta Izviđač je nastavio  gdje je stao na kraju prvog dijela i prednost je rasla, bilo je i po 15 golova na strani skauta, a pred sam kraj gosti su jedino uspjeli malo ublažiti poraz.

Ivano Pavlović i Edvin Dželilović postigli su 6 golova, Matej Šimić 5, a Luka Bubalo i Aldin Sakuć po 4 gola. Vratar Haris Suljević imao je 5, a Aldin Alihodžić 4 obrane. Kod Vogošće, Kerim Semić je postigao 9, Nedim Kadrić 7 , a vratar Stefan Trapara imao je 14 obrana.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!