Rukometašice Borca zabilježile su petu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi BiH. Banjalučanke su u svom “Boriku” opravdale ulogu favorita u duelu sa posljednjeplasiranim Izviđačem, te protiv kluba iz Ljubuškog slavile rezultatom 33:21 (17:11).
U duelu 12. kola domaćeg prvenstva, izabranice Nikole Bijelića već nakon prvih 30 minuta stekle su vodstvo od šest golova, da bi prednost i u nastavku meča nastavila da raste do konačnih “plus 12”.
Bio je ovo deseti trijumf za Borac u sezoni, čime je nastavljena potjera za vodećim Grudama, koje trenutno imaju bod više na prvoj poziciji.
Helena Ćurić bila je najraspoloženija protiv Hercegovki i upisala šest golova, dok su po gol manje postigle Slađana Andrić, Ivana Bobić i Milana Railić. U poraženom timu Anđela Boras šest puta je tresla protivničku mrežu.


Izviđač ostaje na posljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici sa samo dva osvojena boda, ali je u drugom dijelu sezone odigrao tri najteže utakmice, odnosno utakmice protiv tri prvoplasirane momčadi na ljestvici. Sada slije nešto lakše utakmice i nada da „Skautkinje“ s nekoliko pobjeda ostvare ostanak u ligi.

„Čestitamo djevojkama i stručnom stožeru na dobroj utakmici i pobjedi.
Također, zahvaljujemo gostujućoj ekipi na fer utakmici te im želimo puno uspjeha u borbi za ostanak u elitnom društvu.
Slijedi reprezentativna stanka i dvomeč s Grčkom u kojem će nastupati i pet naših djevojaka, a poziv na kontrolno okupljanje kadetske reprezentacije u Sarajevu su dobile Lara Bijelić i Sandra Đurašinović. Svim djevojkama želimo dobre partije bez povreda i naravno da pobijedimo Grčku!“, objavio je Borac na svojoj facebook stranici nakon pobjede nad Izviđačem.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!