Jutros (2. ožujka 2024.) u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, u organizaciji RA Izviđač, počeo je 9. Međunarodni turnir u mini rukometu „Skauti i prijatelji.“

To je najveći turnir u mini rukometu u Bosni i Hercegovini.

Na tri igrališta u vremenu od 9 do 17.30 sati bit će odigrano 125 utakmica u 3 kategorije odnosno za dječake 2013./14., djevojčice 2013./14. i MIX za 2015. godište i mlađi. Turnir se igra na način da istovremeno na sva tri terena počinju utakmice i zajedno završavaju, a između utakmica su samo dvije minute stanke da se pripreme sljedeće utakmice što zahtjeva izuzetnu organizaciju ovakvih turnira.

Donosimo i nekoliko zanimljivosti s ovog turnira.

Na turniru nastupa 55 ekipa koje će odigrati 125 utakmica. Na turniru nastupa 550 dječaka i djevojčica koji će pokazati rukometna umijeća koja su im prenijeli njihovi treneri.

Znajući koliko znači medalja u tom uzrastu pored tri prvoplasirane ekipe medalje će dobiti svi dječaci i djevojčice koji sudjeluju na turniru. Najviše ekipa na turniru ima domaćin RA Izviđač (9 ekipa) ,najviše ekipa iz jednog grada dolazi iz Metkovića ( 10 ekipa iz 4 kluba) i na kraju, iz Hrvatske na turniru nastupa čak 30 ekipa.

Gradovi iz Hrvatske iz kojih nastupaju ekipe na ovom turniru: Dugopolje, Metković, Grude, Opuzen, Biograd, Vodice, Gospić, Solin i Šibenik.

Uz njih tu su ekipe iz okolnih hercegovačkih gradova i općina te rukometni prijatelji Izviđača iz Prnjavora.

Iz RA Izviđač su preko našeg Radija pozvali sve ljubitelje rukometa da dođu tijekom dana u Gradsku sportsku dvoranu Ljubuški i sudjeluju u ovoj rukometnoj radosti.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!