Ovaj vikend nastavlja se nogometno prvenstvo u Drugoj ligi F BiH – skupina Jug. U prvom proljetnom kolu, odnosno 15. prvenstvenom kolu, prvoplasirana momčad NK Ljubuški gostuje kod drugoplasiranog Klisa iz Buturović Polja. Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 15 sati.

S obzirom na položaj momčadi na prvenstvenoj ljestvici radi se o derbi utakmici cijelog prvenstva koja će umnogome odlučivati o razvoju nastavka prvenstva, ali ne i nužno o plasmanu momčadi na kraju prvenstva.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški gostovao je trener momčadi Ljubuškog, Andrej Markić, koji je govorio o pripremama za nastavak prvenstva, najavio prvu utakmicu protiv Klisa te izrazio očekivanja u nastavku prvenstva.

Podsjećamo, nakon završetka jesenskog dijela prvenstva momčad Ljubuškog je prva na ljestvici s 29 osvojenih bodova koliko ima i drugoplasirani Klis.

Na početku razgovora Andrej je upozorio na predugu prvenstvenu stanku koja je trajala od 18. studenog 2023. do 17.ožujka 2024. godine, kada se igraju prve utakmice proljetnog dijela sezone. S obzirom na uvjete i stanje terena na kojima se igraju prvenstvene utakmice, Andrej drži da će i u budućnosti vrlo teško biti skratiti tu stanku.

S pripremama za nastavak sezone nogometaši Ljubuškog su startali u drugom dijelu siječnja i Andrej je izrazio zadovoljstvo načinom na koje su one protekle. Probleme im je, kako je naglasio, stvaralo dugo kišno razdoblje tako da su većinu utakmica odigrali na terenima s umjetnom travom. Raduje činjenica da tijekom priprema nije bilo ozbiljnijih ozljeda u momčadi. Kroz to razdoblje momčad Ljubuškog je odigrala nekoliko pripremnih utakmica (Jarunom, Tomislavgradom, Posušjem, Dugom Resom, Mladosti Doboj – Kakanj, Čapljinom..). S obzirom na širok roster momčadi, Andrej ističe da je tijekom priprema priliku da pokažu što znaju dobio i veći broj mladih igrača.

Kada se radi o igračkom kadru dogodilo se nekoliko promjena o kojima je Andrej već govorio za Radio Ljubuški. Podsjećamo, iz kluba je otišao vratar Antonio Brkić koji je prešao u Jadran LP, a došla su tri nova golmana, dva povratnika Mate Ilić i Josip Puljić, te Lovro Maslać iz Čapljine. U momčad se vratio i Mario Puljić.

Na pitanje što očekuje od prve utakmice u nastavku sezone Andrej kaže:

„Klis je ekipa koja je dugo u ovoj ligi. Ekipa koja ima renome i dosta dobrih igrača. Ekipa koja je spoj iskusnih i mladih igrača. Unatoč tome mi u toj utakmici idemo na tri boda jer sve drugo što bi prihvatili osim toga s naše strane ne bi bilo sportski.“

Naglašava da će u nastavku prvenstva  u svaku utakmicu ulaziti s motivom da uzmu sva tri boda i da se uopće neće opterećivati protivnicima već će prvenstveno gledati da oni kao momčad u svaku utakmicu uđu maksimalno spremni.

Na kraju je Andrej pozvao sve ljubitelje nogometa da prate momčad Ljubuškog u nastavku prvenstva, a već idući tjedan momčad će na Babovcu odigrati dva susreta – u srijedu prijateljsku utakmicu protiv Croatia iz Malmöa i u drugu nedjelju prvenstvenu utakmicu protiv Gruda.

Radio Ljubuški

Radio Ljubuški ➡️Pri preuzimanju teksta s web stranice Radija Ljubuški potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu na tekst, uz napomenu kako je zabranjeno i brisanje našeg loga sa fotografija.

error: Content is protected !!