U subotu je u dvorani OŠ Marka Marulića u Ljubuškom bila prava ludnica.

Naime, odbojkašice OK Libero Ljubuški igrale su 12. kolo Lige Hercegovine u kojem su  ugostile HŽOK Široki Brijeg.

Igralo se u tri kategorije: kadetkinje, mlađe kadetkinje i djevojčice.

Igralo se standardno u svim kategorijama.

A  s obzirom da dvorana nema tribine, oko igrališta „ludilo“. Preko 100 domaćih djevojčica navija za domaće odbojkašice, a oko 60 djevojčica, gošći iz Širokog Brijega, navija za svoj klub. I onda dođe nekoliko setova u kojima se igraju, nogometnim riječnikom kazano, „produžeci“ (tko prvi do dva razlike). Vjerujemo da se graja i vriska djevojčica nakon svakog osvojenog poena čula do „Tikiruše“.

Podsjećamo prethodnu polusezonu protiv navedene ekipe Ljubušanke su izgubile, pa su, zbog izostanka Klare Rupčić i Jasmine Bulić, morale potpuno izmijeniti igračke uloge i pozicije.

Tako je na ovoj utakmici na poziciji libera debitirala mlada Ema Džajić (2010) gdje je igrala sa svojim starijim klupskim suigračicama (2007/8). Sve cure su pokazale složnost i volju da izvuku najviše što mogu. Prvi set je pripao gošćama, s velikom bodovnom razlikom, dok se u drugom odvijala prava drama. Rezultat je na kraju bio 32:30 za gošće.

U drugoj utakmici, mlađih kadetkinja, cure su odlično odigrale prvi set, no padom koncentracije i lošim prijemom izgubile su oba iduća seta pa je završilo 2:1 za gošće iz Širokog Brijega.

Djevojčice (2011/12) su doživjele još jedan poraz rezultatom 26:28, 18:25 (0:2) te upisale još jedan poraz.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo Marijetu Prskalo predsjednicu i prvu trenericu OK Libero. Marijeta nam je, na početku razgovora, prepričala ovo što smo napisali u uvodu  i na kraju osvrta na taj meč kazala:

„Vrlo je važno da dijete osjeti dobiven poen, izgubljen poen, dobivena utakmica, izgubljena utakmica. To se stvarno u tom meču manifestiralo. Naše cure su se toliko borile i izgubile, ali nakon izgubljenog poena, seta, meča ideš i pružiš ruku protivniku i čestitaš, dođeš do trenerice suznih očiju i kažeš: „trenerice šteta“. Dakle, izgubiš i ideš dalje. Onda opet u ponedjeljak ideš na trening i to je ta životna škola koju ti ne može dati nitko drugi kao sport.“

Inače, OK Libero Ljubuški je osnovan prije sedam godina i uspjeli su se nametnuti kao jedan kolektiv koji njeguje ljudsku empatiju, međusobno prijateljstvo, zdravi stil života, zajedničko druženje i život jednih za druge što je doprinijelo tome da se djevojčice masovno upisuju, dolaze na treninge i pokazuju volju za rad.

„Naravno, puno radimo na tome da se, osim tog ljudskog segmenta, djeci pruži maksimalno i po pitanju sportskih aktivnosti te nam je glavni i osnovni cilj da dijete mokre glave ide kući, da je roditelj zadovoljan što se ono taj dan uznojilo, što ga nitko nije povrijedio, što nema nikakvih ispada, već jednostavno jedan sportski rad i poštovanje između sve djece“, kaže Marijeta.

Ističe da u klubu trenira preko sto djevojčica te da svaki dan imaju novih poziva za učlanjivanje u klub. Napominje, da bi najoptimalnije bilo da dijete s treningom počne negdje oko osme godine života, opet u zavisnosti od razvoja djeteta. Imaju dosta poziva roditelja koji u klub žele učlaniti djecu od pet – šest godina pa Marijeta moli te roditelje da sačekaju još dvije – tri godine. Naglašava važnost bavljenja sportom i starijih djevojčica koje će upisati fakultete i otići u druge sredine te ih stalno potiče da nastave bavljenje odbojkom.

„Mi smo prije tri godine pokrenuli jedan projekt koji se zove ljetna škola odbojke. Zbog velikog interesa djece i nas koji radimo s njima taj upis će biti od 1. lipnja do 1. kolovoza. Oni koji žele mogu se i malo ranije najaviti i popuniti upisne listove. Dva mjeseca ćemo trenirati na vanjskom igralištu i gledajući prošlu godinu, to bi trebalo biti odlično za sve djevojčice“, ističe Marijeta.

S Marijetom smo još razgovarali  o Ligi Hercegovine u kojoj se natječe OK Libero iz Ljubuškog. U ligi se natječe sedam klubova u četiri kategorije, a OK Libero nastupa u tri kategorije i u sve tri kategorije su u gornjem dijelu ljestvice.

Liberice protiv HŽOK Široki Brijeg:

Pri preuzimanju teksta s web stranice Radija Ljubuški potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu na tekst, uz napomenu kako je zabranjeno i brisanje našeg loga sa fotografija.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!