U petak je u Gradskoj galeriji Ljubuški pod pokroviteljstvom grada Ljubuškog upriličeno otvorenje izložbe Prostori savršene plastike koju potpisuju umjetnici Mateja Galić i Željko Koren.Izložba ostaje otvorena do 5. travnja (radnim danom od 9 do 16 sati)

Postavljanje pisanice u petak

U organizaciji JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, Turističke zajednice Grada Ljubuškog i JP Parkovi d.o.o Ljubuški, tradicionalno će se, povodom Uskrsa, postaviti dvometarska pisanica oslikana motivima grada Ljubuškog u gradski park – Park hrvatskih banova.

Svečanosti postavljanja pisanice, koja će se upriličiti u petak 22. ožujka, s početkom u 10 sati, nazočit će polaznici dječjih vrtića s područja grada Ljubuškog, a istu će uveličati animatori (Zeko i drugi) koji će najmlađe, uz pjesmu i ples, darivati slatkišima.

Polaznici dječjih vrtića će u svojim vrtićima tijekom tekućeg tjedna upriličiti kreativnu radionicu pisanica, a radovima/pisanicama nastalima na istoj će ukrasiti drveće u gradskom parku i tim činom dati svoj obol ukrašavanju grada i stvaranju blagdanskog ugođaja.

Zajednička izložba Biserke Kadragić, Mirjane Boras i Silvane Dugandžić

Javna ustanova „Kulturno športski centar“ Ljubuški – Gradska knjižnica Ljubuški organizira izložbu slika Biserke Kadragić, Mirjane Boras i Silvane Dugandžić čije će se otvorenje održati u petak 22.3.2024. u 19 sati.

Tri slikarice publici će se predstaviti s većim brojem ulja i akrila na platnu koji su nastali kroz proteklih nekoliko godina. Naslikani motivi obuhvaćaju portrete, mrtve prirode, pejzaže i marine. Važno je istaknuti da su njihovi prvi slikarski koraci započeli baš u Gradskoj knjižnici Ljubuški gdje su kao sudionice tečajeva crtanja i slikanja stekle znanja o različitim likovnim tehnikama. Nastavljajući njegovati svoj hobi i ulažući mnogo vremena i ljubavi u svoj rad autorice su stvorile dovoljan broj slika za realizaciju vlastite izložbe.

Izložba će ostati otvorena do 6. travnja, a posjetitelji je mogu vidjeti radnom vremenu knjižnice – radnim danom od 7 do 19 sati te subotom od 8 do 12 sati.

error: Content is protected !!