Rukometaši Izviđač Agrama u subotu, 6. travnja 2024., igraju utakmicu 21. kola BH Telecom premijer lige protiv Čapljine. Za tjedan dana, u idući petak, 12. travnja, je Noć Iziđača.

Tim povodom, danas je u prostorijama Izviđača u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom održana konferencija za novinare.

Prvi se novinarima obratio voditelj momčadi Nedan Zovak koji je govorio o tradicionalnoj donatorskoj večeri odnosno Noći Izviđača.

Noć Izviđača održat će se 12. travnja u 20 sati u hotelu Bigeste u Ljubuškom.

„Noć Izviđača zamišljena je tako da na jednom mjestu okupi sponzore, donatore i prijatelje kluba, a sve u cilju prikupljanja sredstava za jedan kvalitetniji rad našeg kluba. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 1000 KM za pravne subjekte i 200 KM za fizičke osobe. One se mogu nabaviti u našim klupskim prostorijama svakim radnim danom od 8 do 16 sati“, kazao je Zovak, pa objasnio što sve očekuje sudionike te večeri.

„ Ovogodišnju noć Izviđača podijelili smo u tri dijela. U prvom dijelu uvodničar će biti naš dugogodišnji član i prijatelj kluba Nikica Šiljeg koji 3. svibnja ima promociju Ljubuške rukometne priče, svoje knjige na kojoj je radio zadnjih pet godina. U drugom dijelu večeri bit će prikazana tri kratka filma. Jedan je posvećen našem generalnom sponzoru, tvrtki Agram, drugi je posvećen našem jubilarnom dresu koji je nastao povodom devete titule prvaka, a treći film će obuhvatiti rad kroz zadnju natjecateljsku sezonu. Poslije toga slijedi bogata tombola za koju smo osigurali doista vrijedne nagrade, a prva nagrada je LG televizor. Od nagrada bih još posebno izdvojio dresove naših bivših igrača koji su postigli zavidne karijere. Za zabavu na toj večeri bit će zadužen bend Somnus. Očekujemo jednu lijepu večer na kojoj će se svi osjećati ugodno“, kazao je Zovak.

Zovak je na kraju dodao da je većina stvari za Noć Izviđača već odrađena, te pozvao publiku da u što većem broju dođe na sutrašnju utakmicu između Izviđača i Čapljine, te poželio rukometašima Čapljine da im iduća sezona bude povratnička sezona u Premijer ligu.

Trener Toni Čolina osvrnuo se na nekoliko posljednjih utakmica te najavio Hercegovački derbi protiv Čapljine.

„ Utakmicu protiv Čapljine dočekujemo u pozitivnom ozračju. U posljednjih deset dana odigrali smo četiri teške utakmice koje smo riješili polovično. Sada protiv Čapljine moramo potvrditi dva očekivana boda i tako napraviti još jedan korak bliže tituli. Svi ozlijeđeni igrači, osim Edvina Delilovića, su u trenažnom procesu i neki od njih nastupe možda već sutra“, kazao je Čolina.

Čolina se još kratko osvrnuo na proljetni dio prvenstva u kojem je mlada momčad Izviđača, unatoč brojnim ozljedama i teškom rasporedu, ostvarila doista fascinantne rezultate.

Uz voditelja momčadi Zovka i trenera Čolinu na press konferenciju su sudjelovala još dva igrača Izviđača, lijevo krilo Matej Šimić i desno krilo Luka Bubalo.

„ Sutrašnja utakmica nam je vrlo važna jer pobjedom u toj utakmici približili bi se osvajanju naslova prvaka. Imali smo dva naporna tjedna s nekoliko teških utakmica, ali trener Čolina nam je nakon toga, za blagdane, dao nekoliko slobodnih dana tako da odmorni i spremni dočekujemo sutrašnji susret. Unatoč lošem položaju na ljestvici Čapljina ima dobru momčad s nekoliko izvrsnih pojedinaca i mi u tu utakmicu ulazimo s maksimalnim oprezom“, kazao je, među ostalim, mladi krilni igrač Izviđača Matej Šimić.

I Luka Bubalo je istaknuo da u momčadi nema opuštanja do kraja sezone.

„Momčad Čapljine poznajemo vrlo dobro isto kao i oni nas. Naš imperativ je pobjeda tako da smo utakmicu shvatili vrlo ozbiljno i svi smo maksimalno motivirani jer i ovakve utakmice su jednako važne kao i utakmice s najjačim suparnicima. Istina je da nas je ritam utakmica srijeda – subota u proteklom razdoblju dosta izmorio, ali isto tako i donio dodatnu kvalitetu našim igrama i sazrijevanju mlađih igrača. Pozivam sve navijače da dođu na sutrašnju utakmicu, a mi obećavamo dobru rukometnu predstavu“, najavio je Bubalo.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!