Izuzetno plodan vikend imao je Nogometni klub Ljubuški. Nakon uspješne donatorske večeri koju je u petak organizirao taj klub, uspješni su u nedjelju bili i nogometaši Ljubuškog.

Naime, u 19. kolu Druge lige F BiH – skupina Jug nogometaši Ljubuškog su jučer na stadionu Babovac svladali momčad Turbine iz Jablanice 5:2, na poluvremenu je bilo 4:0.

Utakmica je praktički bila riješena već u prvih tridesetak minuta. Domaćine je u vodstvo doveo Gabrijel Puljić u petoj minuti utakmice, na 2:0 je u 29. minuti povisio Marko Čuljak, a tri minute kasnije na 3:0 povećao je Veselko Vištica. Igrači trenera Andreja Markića do poluvremena su postigli još jedan gol, a na 4:0 povisio je kapetan Nikola Granić u 43. minuti.

Odmah na početku drugog poluvremena, u 49. minuti Marko Čuljak je svojim drugim golom povisio na 5:0. Nakon tog gola domaćini su se opustili tako da su gosti golovima Harisa Zukića u 54. i Kasima Zahirovića u 77. minuti iz jedanaesterca smanjili na konačnih 5:2.

Tom pobjedom Ljubuški je zadržao vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici i ima 38 bodova iz 18 susreta. Kruševo je svladalo Stoca s 4:0 i zadržalo drugu poziciju, a treće je Brotnjo s 34 boda iz 17 susreta.

Ljubuški je protiv Turbine nastupio u sljedećem sastavu: Lovro Maslać, Veselko Vištica, Mateo Mucić, Mario Puljić, Marko Čuljak, Nikola Granić, Bože Milas, Gabrijel Puljić, Stanko Mišetić, Luka Bebek i Ilija Vego. Trener: Andrej Markić.

U igru su umjesto Matea Mucića, Maria Puljića, Luke Bebeka, Bože Milasa i Luke Maslaća ušli Tomislav Bošnjak, Josip Šošić, Franjo Vučić, Noah – Luka Šimić i Mate Ilić.

Na klupi za rezerve još su sjedili: Marin Brkić i Pero Puljić.

Utakmicu je sudio Ivan Šekelja s pomoćnicima Antom Padrom i Antom Salapićem.

U idućem kolu koje je na rasporedu 17. travnja NK Ljubuški, u Hercegovačkom derbiju, gostuje kod trećeplasiranog Brotnja.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!