Prenosimo izvješće iz Zavidovića:

Večeras je u Gradskoj dvorani u Zavidovićima momčad RK Krivaja ugostila RK Izviđač u susretu 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH. Pobjeda je pripala rukometašima Izviđača rezultatom 31:34 (14:18) koji su tako i matematički ovjerili titulu prvaka.

Gosti iz Ljubuškog su poveli u uvodu sa 1:4, ali Krivaja se vraća te stiže do izjednačenja pri rezultatu 7:7.

Zatim je uslijedila odlična serija Izviđača koji dolazi do 8:14 u 20. minuti susreta, uz raspoloženog Harisa Suljevića na golu.

Krivaja uzvraća i prilazi na samo gol zaostatka kod 14:15, no Izviđač prvu dionicu završava serijom 3:0 pa se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 14:18.

U uvodu drugog poluvremena Krivaja se gostima približava na 19:21, no momčad Izviđača uzvraća i na polovini drugog dijela stiže do maksimalnih +8 i vodi sa 21:29 te rješava pitanje pobjednika.Krivaja uspijeva smanjiti na 27:31 pet minuta do kraja, a zatim na 29:32 tri minute do kraja, ali snage ni vremena za nešto više nije bilo.Na kraju je Izviđač pobijedio rezultatom 31:34.

Za Krivaju je ovo 10. poraz ove sezone uz devet pobjeda i dva remija, te ostaje na 20. bodova.

Izviđač sada ima 36 bodova uz omjer od 17 pobjeda, dva neriješena rezultata i jednog poraza.

Za popularne Skaute ovo je bila jubilarna 10. titula prvaka države, sa četiri utakmice do kraja. Izviđač će u narednom kolu gostovati u Goraždu, dok će Krivaja put Nevesinja gdje će odmjeriti snage s Hercegovinom.

Izvor:Zportal

error: Content is protected !!