Dan civilnih žrtava Domovinskog rata obilježen je danas u Ljubuškom koji se dostojanstveno prisjetio civilnih žrtava iz svibnja 1992. godine kada su u trećem dotad raketiranju agresorske JNA na Ljubuški svoje živote izgubili naši sugrađani, brat i sestra; devetomjesečni Filip i desetogodišnja Ivana Kraljević i Radmila Bradvica.

U crkvi svete Kate služena je sveta misa zadušnica koju je predmolio humački gvardijan fra Dario Dodig.

Potom su ispred spomen-obilježja civilnim žrtvama Domovinskog rata vijenac položili i svijeće upalili obitelji i rodbina žrtava, predstavnici Grada Ljubuškog i Županije Zapadnohercegovačke i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a među onima koji su odali počast stradalima su i učenici Osnovne škole Marka Marulića, škole koju je pohađala stradala djevojčica Ivana te rukometašice mlađih dobnih skupina Izviđača.

Odlukom Gradskog vijeća, datum 3. svibnja je uvršten među značajne datume vezane za Domovinski rat kao Dan civilnih žrtava Domovinskog rata Grada Ljubuškog, dok je prije dvije godine, na 30. godišnjicu napada, otkriveno spomen-obilježje koje će ostati kao trajno sjećanje na nevino stradale žrtve.

G. Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!