Ovog petka, Kulturni centar Ljubuški bio je domaćin Trećeg po redu Hercegovina Travel Festa, događaja koji je postao sinonim za inspiraciju, otkrivanje svijeta i nezaboravne avanture. Okupivši brojne zaljubljenike u putovanja i avanture iz cijele regije, ovaj jedinstveni putopisni festival postao je mjesto susreta poznatih putopisaca, influencera i ljubitelja putovanja. Večer je započela izložbom dječjih radova na temu “Put oko svijeta “, gdje su mladi umjetnici iz tri osnovne škole na području grada Ljubuškog (OŠ Marka Marulića, OŠ Tina Ujevića i OŠ IB Mažuranić) osvojili srca prisutnih svojom maštovitošću. Najbolji rad bit će nagrađen nezaboravnim putovanjem za cijelu obitelj pod pokroviteljstvom Fortuna Tours.


Svečanost je otvorila direktorica Turističke zajednice Ljubuški, Veronika Pinjuh, naglašavajući važnost promicanja ljepota svijeta i putovanja među posjetiteljima. Služeno predavanje započelo je citatom iz knjige slavnog arapskog, srednjovjekovnog putopisca Ibn Batute koji je rekao; “Putovanja vas prvo ostave bez riječi, a onda vas pretvore u pripovjedača”.


Prvi prezenter festivala bio je Jurica Galić – Juka, svjetski putnik, putopisac, dokumentarist i fotograf, koji je otkrio tajne Etiopije kao “Zemlje spaljenih lica”. Ivana Čuljak vodila je prisutne “Od Klobuka do Cancuna, Slatkog Meksika”, dok je Goran Milić svojim pričama o “Sjeveru i Jugu” inspirirao posjetitelje da sanjaju o novim destinacijama i neprocjenjivim iskustvima.


Gosti festivala imali su priliku uživati u pričama putnika i avanturista koji su svoje iskustvo podijelili s publikom. Misija ovog festivala bila je približiti ljepote svijeta i putovanja svim zaljubljenicima u avanture, potičući ih da se odvaže i učine prvi korak prema novim iskustvima. Posebna pozornost posvećena je i budućim generacijama, s ciljem da im se pokaže raznolikost svijeta i ohrabri ih da sanjaju velike snove.

Voditelj programa ove večeri bio je Tigran Delić.

Sponzori ovog festivala su : Turkish Airlines, Fortuna Tours, Kerametal Džajić Commerce, Violete, Elektro Milas, TD Company, Euro Company 99, Bandurića Kuće Estate, RÖFIX, Lola Tees, Hercegovačka Pivovara, Grad Ljubuški, JP Parkova, Vlada ŽZH i Skupština ŽZH.



Program trećeg Hercegovina Travel Festa nastavlja se sutra kada su na rasporedu:
19:00 h – Domagoj Jakopović Ribafish – Šri Lanka
20:00 h – Martina Validžić – Sretni gradovi
21:00 h – Panel rasprava svih sudionika festivala – voditelj Slobodan Tomić

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!