U subotu 1. lipnja u sklopu četvrte večeri Devetnice pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu, zaštitniku župe i svetišta Studenci održana je 22. smotra folklora ”Studenčica pjesmu nosi ”. Nakon misnog slavlja smotra se održala u Pastoralnom centru, započela je svečanim zvucima Lijepe naše, hrvatske himne u izvedbi župnog zbora Vrelo života. Najsimpatičnijom izvedbom, najmlađih folkloraša HKUD-a Studenčica otvoren je program večeri, a maleni folkloraši prikazanim umijećem pokazali su da se za budućnost folklora ne moramo brinuti.

HKUD ”Fra Petar Bakula” Posušje predstavio je okupljenima pjesme i plesove uz gangu svog kraja. KUD ”Mokro” u svom programu izveo je splet pjesama i plesova Hrvata iz središnjeg dijela Bosne i Hercegovine, iz Busovače.

Zanimljiva i programski sadržajna folklorna večer dodatno je uljepšana nastupima dragih gostiju, prijateljskih društava iz Republike Hrvatske; KUD ”Dicmo” s pjesmama i plesovima iz Sinjske krajine, Kulturni centar ”Klasje” iz Privlake s običajima, plesovima i pjesmama Vinkovačkog kraja. Na kraju je red došao i na domaćine ”HKUD Studenčicu” gdje su veliki folkloraši s bećarima pokazali da znaju oživjeti, njegovati i čuvati narodnu i crkvenu kulturnu baštinu Hrvata Hercegovine.

Nakon svih nastupa, predsjednik HKUD Studenčica gosp. Radoslav Luburić uručio je prigodne darove i zahvalnice svih sudionicima smotre te ih pozvao na ponovni susret sljedeće godine. Druženje prisutnih po običaju nastavilo se uz pripremljeni domjenak do kasno u noć.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!