Župa Presvetog Srca Isusova Šipovača – Vojnići proslavila je jučer svog patrona.

Misno slavlje predvodio je župni vikar župe Veljaci fra Branimir Musa, u zajedništvu sa župnikom župe Šipovača – Vojnići don Marinom Skenderom, župnikom župe Klobuk fra Antom Kurtovićem i bivšim župnikom župe Šipovača – Vojnići a sadašnjim župnikom župe Uznesenja BDM u Gracu don Antunom Pavlovićem.

U homiliji fra Branimir je govorio o srcu našemu, ljudskome, kao jednom od najvažnijih organu u tijelu ali i važnosti srca u duhovnom životu ljudi te o milostivom Srcu Isusovu punom dobrote i ljubavi. Kratko je spomenuo i brojne hrvatske znanstvenike i njihov doprinos dobrobiti čovječanstva.

Posebnu poruku uputio je očevima, majkama i mladima potkrepljujući te poruke konkretnim primjerima iz svakodnevnog života. Pozvao je očeve i majke da vlastitim životima budu primjer svojoj djeci. Ukazao je na značaj ljubavi prema Bogu i bližnjemu, zajedničke molitve u obitelji i sudjelovanja u misnim slavljima.

Mlade je pozvao da budu stameni i razmisle o ostanku u svojoj zemlji jer sve priče da je negdje drugdje bolje i nisu baš toliko točne koliko to neki žele prikazati te je i to potkrijepio s nekoliko primjera.

Na kraju misnog slavlja župnik don Marin Skender zahvalio se vjernicima i svima ostalima koji su pomogli da svetkovina Presvetog Srca Isusova protekne u najboljem redu, a posebno svećenicima koji su slavili svetu misu.

Spomen imena bivšeg župnika župe Šipovača – Vojnići a sadašnjeg župnika župe Uznesenja BDM u Gracu don Antuna Pavlovića vjernici su spontano pozdravili velikim pljeskom.

Proslavi zaštitnika župe prethodila je trodnevna duhovna priprava.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!