Prenosimo tekst o uspjehu mladog rukometaša Mislava Grgića iz Ljubuškog

Mladenka Herceg za Hercegovina.info

“Ljubuški je još jednom dokazao da je prava kolijevka rukometa. Sjajni 25-godišnjak Mislav Grgić odveo je HC Linz AG do titule prvaka Austrije. U finalu su igrali protiv rukometnog kluba Alpla Hard koji je u regularnom djelu završio prvi i po svemu sudeći bio je daleko veći favorit za osvajanje titule.

„Prvu utakmicu u gostima smo dosta lagano izgubili i tada se sve činilo da ce Hard po 8. put lagano postati prvak. Međutim, drugu utakmicu igrali smo na domaćem terenu i usudio bih se reći da je to bila najbolja utakmica cijele sezone“, kazao je Grgić za hercegovina.info. HC Linz AG odnio je pobjedu s 8 golova razlike i čak 12 asistencija. Ovo je bila ujedno i najbolja utakmica sezone za ovog talentiranog Ljubušaka.

„Treću utakmicu smo igrali opet u gostima i nakon što je u regularnom dijelu bilo neriješeno, odnijeli smo pobjedu s 1 razlike na produžecima. Tu sam zabio čak 6 golova i tako je moj klub postao prvak nakon 28 godina“, dodao je.

U cijeloj sezoni Grgić je zabio sveukupno 265 golova. Proglašen je najboljim strijelcem u regularnom dijelu zabivši 155 golova, dok je u playoff-u zabio još 65 golova. U 6 drugih utakmica zabio je također 45 golova. Okrunjen je i titulom najboljeg lijevog vanjskog igrača lige.

Nije zaboravio svoj rodni grad

„Što se tiče Ljubuškog, vjerujte mi da se iskorištava svaka prilika da dođem svojima. On će zauvijek biti moj dom i najljepše mjesto na ovoj planeti. Naravno, tu mi je obitelj, ali i djevojka i prijatelji, tako da sama pomisao na Ljubuški u mom srcu budi neke neopisive osjećaje. Dobro je poznato da u ovom gradu jedan sport više od svih ostalih izrasta kao simbol strasti i izvrsnosti, a to je bespogovorno rukomet.

Baš kao i većina dječaka iz Ljubuškog i Mislav je počeo trenirati u Izviđaču.

„Rukomet sam počeo igrati sa 9 godina. Vrlo brzo se to sve pretvorilo u veliku ljubav prema sportu, društvu i jednostavno načinu života. Tako da sam još u srednjoj školi bio u prvoj ekipi Izviđača i želio bih naglasiti koliko sam sretan i ponosan jer sam bio dio ekipe koja je 2016. bila prvak BiH. To su ostale kao najljepše životne uspomene“, ispričao je za hercegovina.info.

Poveznica na cijeli tekst/izvorni članak:

https://www.hercegovina.info/sport/ljubusak-mislav-grgic-odveo-je-linz-do-titule-prvaka-austrije/224772

error: Content is protected !!