Viceprvakinja Balkana u kategoriji kadetkinja do 70 kg, viceprvakinja Bosne i Hercegovine za juniorke i seniorke u kategoriji do 78 kg i kadetska viceprvakinja u kategoriji do 70 kg – sve je to Ljubušanka Johanna Elisabeth Klinger, članica judo kluba Borsa iz Mostara.

Ovi uspjesi omogućili su joj nastup na Europskom prvenstvu za kadete u Bugarskoj gdje će imati priliku osvojiti još jednu medalju s velikog natjecanja.

Povodom uspješnih rezultata i ovotjednog nastupa na Europskom prvenstvu gradonačelnik Vedran Markotić upriličio je prijam za ovu uspješnu mladu sportašicu i njezinog trenera Petra Zadru. Čestitavši gostima na ostvarenim rezultatima, gradonačelnik Markotić je iskazao potpori Johanni i klubu te poželio uspješan nastup na Europskom prvenstvu.

Rezultati ostvareni za kratko vrijeme na domaćim i međunarodnim natjecanjima potvrđuju njezin status jedne od najperspektivnijih mladih judasica u regiji, a uspjeh je tim veći  ukoliko se uzme u obzir da je 17-godišnja Johanna s obitelji prije nepune dvije godine doselila u Vojniće iz Njemačke. Nju i mlađeg brata Melvina Georga na treninge u Mostar nekoliko puta tjedno vozi majka Angela, što zahtijeva dosta odricanja u novoj životnoj sredini na koju se još navikava, no uz ljubav prema športu i pristupačne susjede među kojima su lijepo primljeni, sve je mnogo lakše.

– U Vojnićima mi je prelijepo. Ljudi su ovdje srdačni i uvijek spremni pomoći. Jedino mi baš ne prija što ovdje ljeti zna biti dosta vruće u odnosu na vrijeme u Njemačkoj – kazala je Johanna Klinger i s trenerom zahvalila gradonačelniku na prijmu i ukazanoj potpori.

Trener Zadro istaknuo je kako se nada zapaženom nastupu u Bugarskoj gdje će uz Johannu nastupiti još dvije natjecateljice iz kluba. Pohvalio je njezin trud i napredak koji je iz dana u dan sve veći, što se očituje i ostvarenim rezultatima, te volju za ostvarenje uspjeha.

 Na početku joj nije bilo lako zbog nove sredine, no ona se akumulirala u grupi, a rezultati dolaze. Pobjeđuje natjecatelje koji su osvajali medalje na europskim kupovima tako da vjerujem da Johanna s ovim radom može napraviti dosta toga, pogotovo zato što je zaista velika radnica – zaključio je Zadro.

Europsko prvenstvo za kadete bit će održano od 27. do 30. lipnja.

Grad Ljubuški

error: Content is protected !!