DVD Trebižat Ljubuški dobilo je vrijednu donaciju iz Poljske, te su tim povodom uputili zahvalu svima koji su sudjelovali u ostvarenju ove donacije:

“U proteklom periodu temperatura u termometru je dosezala preko 40°C, a u našim redovima je bila još i veća jer smo užurbano radili na realizaciji projekta nabavke vatrogasnog vozila.

Naime, zahvaljujući angažmanu prijatelja našeg društva ministra MUP-a ŽZH, gospodina Mladena Bebeka, koji je preko prijatelja iz Republike Poljske stupio u kontakt s KSRG OSP SLAWOBORZE te izlobirao donaciju navalnog vatrogasnog vozila marke DAF 1800, postali smo bogatiji za još jednog člana u voznom parku.

Dana 29.Iipnja 2024.godine tri člana našeg društva boravila su u Republici Poljskoj, te su tom prigodom potpisali ugovor o donaciji vatrogasnog vozila.

Već sljedećeg jutra naša ekipa sa doniranim vozilom krenula je na put dug 1850 kilometara koji je trajao punih 36 sati vožnje. Zajedno s nama u Ljubuški stigli su i naši novi prijatelji iz Republike Poljske koji su nam poklonili vozilo, te su se kroz kratki boravak u našem gradu upoznali s našom bogatom kulturno -povijesnom baštinom i prirodnim Ijepotama.

Ovim putem koristimo priliku da se zahvalimo gospodinu Mladenu Bebeku na organizaciji i realizaciji donacije vatrogasnog vozila, a također velika zahvala gradonačelniku Ljubuškog gospodinu Vedranu Markotiću, koji je organizirao i službeni prijem za naše nove prijatelje, kao i na svoj potpori koju nam pruža u radu od trenutka našega osnivanja pa sve do danas. Također riječi zahvale želimo uputiti Ministarstvu financija ŽZH koji su nam bili od pomoći u našim počecima kako za vrijeme mandata ministra Tonija Kraljevića, tako i za vrijeme ministrice Blagice Leko.

Nadamo se da će ovo vozilo kao i ostala naša vozila podići operativnu učinkovitost kako naših članova, tako i članova PVP Ljubuški u svim intervencijama, a posebice u gašenju šumskih požara i požara na teško pristupačnim terenima jer se radi o vozilu s pogonom na sva četiri kotača, zapremnine vode od 3700 litara, opremljen s vatrogasnim crijevima, mlaznicama, kao i navalnim vitlom s visokim tlakom. Također vozilo posjeduje i vitlo koje može biti višestruko korisno u raznim vrstama tehničkih intervencija.” naveli su.

DVD Trebižat

error: Content is protected !!