Grad Ljubuški bio je danas domaćin svečanog potpisivanja ugovora o sufinanciranju projekata Korisnika sa sredstvima koja su osigurana u Proračunu Federacije BiH za 2024. godinu za sljedeće transfere: ”Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima – učešće Vlade FBiH u sufinanciranju kantonalnih/županijskih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika”, ”Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekte utopljavanja zgrada radi uštede energije” i ”Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta”.

U prostorijama Gradske uprave Ljubuški federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić potpisao je danas ugovore u vrijednosti od 1.948.000 KM. Riječ je o 21 ugovoru kojeg je ministar Nedić potpisao s gradonačelnicima i načelnicima 10 hercegovačkih općina i gradova; potpisnici su Grad Ljubuški, Grad Široki Brijeg, Općina Grude, Općina Posušje, Grad Mostar, Grad Stolac, Općina Čitluk, Općina Neum, Općina Ravno i Župa svetog Mihovila arkanđela Drinovci Grude. Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i dopredsjednik Vlade FBIH i federalni ministar financija Toni Kraljević.

Domaćin susreta, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić ovom prilikom naglasio je kako je Grad Ljubuški potpisao ugovore vrijedne preko 400.000 KM uputivši zahvalu i istaknuvši kako svaka pomoć koja dolazi s viših razina vlasti puno znači.

Pogledajte video izjave federalnog ministra prostornog uređenja Željka Nedića i gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića

error: Content is protected !!