Dana 10.07.2024. godine ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u Zadru je potpisao ugovore iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027. za tri projekta među kojima je i projekt ”APOLLO”.

Vodeći partner na projektu ”APOLLO” je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA s partnerima Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iz Hrvatske, JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG i Gradom Mostarom iz Bosne i Hercegovine i Općinom Tivat iz Crne gore. Ukupna vrijednost projekta je 2,26 milijuna EURA, a HERAG-ov proračun iznosi  374.472,00 EURA, dok je trajanje projekta 30 mjeseci.    .

Cilj je promicanje energetske učinkovitosti i smanjenje emisija stakleničkih plinova u prekograničnom području, a kroz projekt će se, između ostalog, nabaviti električna vozila te graditi fotonaponske elektrane od tog 4 na području Županije Zapadnohercegovačke i to u svakoj lokalnoj jedinici (Ljubuški, Široki brijeg, Posušje i Grude) na javnim objektima. Također se planira izgraditi i 2 električne punionice za vozila na području Županije Zapadnohercegovačke.

Izvor: JU Herag

foto: Vlada RH

error: Content is protected !!