U utakmici 2. kola Premijer lige BiH, rukometaši Izviđač Agrama savladali su momčad RK Višegrad HED iz istoimenog grada. Momčad Višegrada sinoć se u Gradskoj športskoj dvorani predstavila u dobrom svijetlu i pokazala da je momčad koja ima „glavu i rep“ tako da su „Skauti“ teže od očekivanog došli do novih bodova.

„Skauti“ su dobro otvorili utakmicu tako da su i u 6. minuti poveli 5:2. Činilo se tada da će to biti lagani trening za „Skaute“, međutim, Dejan Bižić, iskusni vratar Višegrada u prvom poluvremenu je „izludio“ domaće krilne napadače, koji nisu uspjeli zabiti iz „zicer“ prilika, što je omogućilo gostima da se vrate u igru. Serijom 6:2, gosti preokreću rezultat i u 15. minuti dolaze do rezultatske prednosti (7:8). Do kraja poluvremena, „Skauti“ se nisu uspijevali odlijepiti. Uporni gostujući rukometaši su uspijevali, do kraja poluvremena, držati priključak tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 18:18.

U nastavku utakmice gosti prvi doze do pogotka, ali su „Skauti“ u stanci između dva poluvremena namjestiti nišanske sprave i od 32.-38. minute, serijom 5:0, prvi put, uspjeli doći do prednosti od 4 gola (23:19). Do kraja utakmice „Skauti“ su uspijevali održavati stečenu prednost i kontrolirati rezultat, ali nisu uspijevala slomiti otpor, upornih gostiju, koji nisu dopustili „Skautima“ da se odlijepe na veću gol razliku. Uglavnom, do kraja utakmice, prednost Izviđača iznosila je od 4 – 6 golova.

U 59. minuti, prednost Izviđača iznosila je 6 golova (34:28), ali Višegrad u zadnjim minutama postiže dva gola, tako da je konačni rezultat utakmice glasio 34:30 za Izviđač Agram.

Ponovno se efikasnošću u redovima Izviđača iskazao se Filip Odak s 10 golova. Milan Vukšić postigao je 6, a Marijan Šaravnja 4 gola.

Odličan, osobiti u drugom poluvremenu bio je Haris Suljević s 12 obrana.Lazar Racković sa šest golova bio je najefikasniji u momčadi Višegrada, dok su po pet golova postigli Veljko Kuburović i Željko Peić-Tukuljac.

Dejan Bižić na kraju utakmice kraj svog imena upisao je 11 obrana.

U sljedećem 3. kolu Premijer lige BiH „Skauti“ će gostovati u Zenici kod RK Čelik Junior koji je ove sezone, takođe, postao po prvi put premijerligaš.

BH Telecom premijer liga BiH, sezona 2024/2025, 2. kolo.Ljubuški, 21.09.2024. u 19:00 sati

RK Izviđač Agram – RK Višegrad HED 34:30 (18:18)Ljubuški, Gradska športska dvorana, 200 gledatelja.

Suci: Ajla i Naida Ćatić (Sarajevo) .Nadzornik: Goran Sušić (Čapljina).

RK Izviđač Agram: Alihodžić, Suljević (12 obrana ), Vukšić 6/3, Lukenda 2, Odak 10, Šević 2, Šahinović 2/1, Ljubić 1, Katić 2, Šimić, Šaravanja 4, Ćeško 2, Semić 2, Bebek, Purić, Lasić, Čuvalo.Trener: Ivan Džolić.

RK Višegrad HED: Lakić (1 obrana), Stojanović 3, Peić-Tukuljac 5, L. Racković 6, Kos 3/1, Ćulum, Kuburović 5, Maslać, Peikoza, Bižić (11 obrana), Grujičić 1, Popović 3, Đ. Racković 1, Markanović 3, Bojović.Trener: Željko Jaćimović.

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Višegrad 10 minuta.Sedmerci: Izviđač 4/4, Višegrad 1/1.

RK Izviđač Agram

error: Content is protected !!